Leger des Heils neemt opvanglocatie in Lelystad over

Nieuws 25 mei 2022

Met ingang van 25 mei 2022 heeft het Leger des Heils maatschappelijk opvang- en beschut wonenlocatie Tikvah aan de Wold in Lelystad officieel overgenomen van Stichting Timon. Op deze locatie worden met name jongeren en ook jonge moeders met hun kinderen opgevangen. 

 ‘Elders in de provincie Flevoland biedt het Leger des Heils al opvang voor moeders. Met de overname van Tikvah zorgen we in Lelystad voor een mooie aanvulling van dit bestaande zorgaanbod Beschermd Wonen. Daar zijn we blij mee!’ – Luc Tanja, regiomanager Flevoland

Maatschappelijke opvang en beschut wonenlocatie Tikvah biedt opvang aan 15 mensen, waarvan negen moeders met kinderen. Tikvah richt zich met name op jongeren. Iedere bewoner krijgt een eigen appartement/kamer en basisbenodigdheden. De begeleiding is laag-intensief, wat betekent dat er geen 24-uursbegeleiding aanwezig is. Bewoners hebben regelmatig contact met een persoonlijk begeleider. Tikvah heeft als doel het creëren van een veilige en rustige plek van waaruit de bewoner kan toewerken naar zelfstandig wonen en handvaten krijgt aangereikt voor de opvoeding van haar kind.

Over Leger des Heils
Het Leger des Heils Midden-Nederland is onderdeel van stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Leger des Heils Midden-Nederland richt zich op mensen die kampen met complexe en langdurige problemen op meerdere gebieden in hun leven, waaronder verslaving, schulden, vervuiling en psychiatrische problematiek. Het Leger des Heils biedt ambulante begeleiding, maatschappelijke opvang, jeugdzorg en verzorging & verpleging. Het Leger des Heils Midden-Nederland heeft een uniek samenhangend aanbod, en is er voor jong tot oud.