Herstel van relaties

Nieuws 26 juni 2024 Beeld: Erik Borst

Sam & Wesley

Wesley is ambulant ondersteuner bij het Leger des Heils. Sam is buschauffeur en heeft via het Leger des Heils weer een eigen woning nadat hij lange tijd  dakloos is geweest. Sam: 'Onze leukste herinnering samen is, denk ik, die keer dat we gingen eten bij Bij de C in Bloemendaal. Wesley: 'Ja, dat was echt koude kak. We werden weggekeken door de bediening. Toen hebben we echt gelachen samen!'

Marlon & Gonda

'Ik heb mijn kind weer terug'

Marlon heeft bij het Leger des Heils hulp gehad met afkicken van haar verslaving. Nu is de band met haar moeder beter dan ooit.

Marlon: “Ik herinner me nog heel goed het moment waarop ik hier bij het Leger des Heils in behandeling zat en erg verdrietig was over iets. Niemand kon me op dat moment helpen of troosten - zelfs de behandelaars niet. Ik riep alleen maar: ‘Ik wil mijn moeder! Ik wil mijn moeder!’ Nadat ik haar belde, kwam ze met gierende banden aanrijden. We hebben buiten een sigaretje gerookt en ik heb een poosje tegen haar aangeleund staan huilen. Onze band is niet altijd even goed geweest; toch was zij de enige die ik op dat moment wilde zien.” 

Arno & Gerrit

‘Papa heeft altijd de tijd genomen om naar mij te luisteren’

Arno woont in een Domus van het Leger des Heils. Hij gaat door een moeilijke periode, maar zijn ouders zijn en blijven een belangrijke steunpilaar in zijn leven. 

Gerrit: 'Mijn mooiste herinneringmet Arno? We hebben zoveelmooie herinneringen. En ikhoop dat we er nog veel meer krijgen. Maar dat weet ik wel zeker; dat het beter zal gaan. We doen allemaal ons best.'