Deelnemers Leger des Heils schitteren op podium TivoliVredenburg

Nieuws 13 juni 2023

Dinsdag 13 juni vond het jaarlijks terugkerende Kunst- en Theatergala van het Leger des Heils plaats in Tivoli Vredenburg. In 21 acts namen de deelnemers van het Leger des Heils het enthousiaste publiek mee in rap, gedichten, theater en muziek. Een avond die draait om plezier, creativiteit en gelijkwaardigheid. Waarbij de dagelijkse problemen voor heel even naar de achtergrond verdwijnen.

Het publiek dat bestond uit medewerkers, deelnemers en relaties van het Leger des Heils kregen een gevarieerd programma te horen. Een zelfgeschreven rap van jongeren uit Lelystad schalde over de boxen, gevolgd door een theaterstuk door deelnemers en medewerkers van beschermde woonvorm Adelente uit Utrecht. Afgewisseld met optredens van onder andere bezoekers van de buurthuiskamers.
De avond draaide vooral om plezier maken, maar ruimte voor een persoonlijk levensverhaal was er ook.

‘Deelnemers maken daar iets moois van, waar ze hun ziel en zaligheid in leggen. Ik geloof dat dát de kracht is van het Kunst- en Theatergala. We spreken die avond een andere taal met elkaar. Eentje die niet per se heel veel woorden nodig heeft, maar waarbij wel heel veel gevoel en emotie komt kijken. Dat werkt helend!’ Aanjager activering en projectleider Barry Molenaar

Positieve herinneringen

Het Kunst- en Theatergala is het moment voor deelnemers om te schitteren en voor even in de spotlights te staan. De problemen van het dagelijks leven verdwijnen naar de achtergrond. In plaats daarvan staat het maken van positieve herinneren, plezier en creativiteit op de voorgrond. Meedoen mag iedereen dan ook, ongeacht ervaring of talent. We zijn allemaal gelijk.