Raak betrokken in je omgeving

Word vrijwilliger bij het Leger des Heils!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers bij het Leger des Heils. Waarom? Omdat vrijwilligers een belangrijke schakel in het werk van het Leger des Heils vormen. Zij zijn van onschatbare waarde voor ons als organisatie en voor onze cliënten. Het Leger des Heils is op tal van gebieden actief. Denk aan maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, jeugdzorg, verzorging en verpleging en preventie. Wij opereren breed en daarom zijn de activiteiten die jij als vrijwilliger kunt uitvoeren zeer divers.

Wat hebben wij te bieden?

Wij vinden het erg belangrijk dat je met plezier vrijwilligerswerk doet. Daarom zoeken wij altijd werk dat aansluit bij jouw interesses en mogelijkheden. Pas wanneer jij schik hebt in het vrijwilligerswerk, kan er een langdurige en goede relatie ontstaan.

Bij het doen van vrijwilligerswerk kun je bijvoorbeeld denken aan: gastheer/vrouw, kookvrijwilliger, begeleider activiteiten of maatje.

Weten wat onze actuele vrijwilligersvacatures in Amsterdam zijn? Check hier ons overzicht.

"Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor de ander, het verrijkt ook je eigen leven!"

Maatjesproject

Maatje zijn van een deelnemer van het Leger des Heils is een bijzondere ervaring, omdat je een band opbouwt met iemand die je normaal niet snel zou tegenkomen. Je spreekt wekelijks af om samen iets leuks te doen, zoals koffie drinken, wandelen of een andere activiteit. Jouw tijd en aandacht maken een enorm verschil in iemands leven.

Ben je geïnteresseerd om maatje te worden, stuur dan een e-mail naar maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl, dan nemen we contact met je op.

"Carla woonde jarenlang in de maatschappelijke opvang en woont sinds kort weer zelfstandig. Ze vindt het moeilijk mensen te vertrouwen en zit daarom vaak alleen in haar huis. Haar maatje Marleen zorgde ervoor dat ze weer vaker naar buiten ging. “Zij kan gewoon goed luisteren en goed kijken wie ze voor zich heeft. En ook goed reageren op iemand. Zij is het lichtpuntje in mijn leven, de rots in de branding.""

Wat kun je bij ons verwachten?

Bij het Leger des Heils werken wij met een vrijwilligersbeleid. Daarin staan alle afspraken, bijvoorbeeld over begeleiding en overleg, waardering en regeling onkostenvergoeding. Op elke locatie is er een aanspreekpunt die verantwoordelijk is voor jouw begeleiding. Daar vinden ook regelmatig evaluatiemomenten plaats, zodat wij kunnen bespreken of alles naar tevredenheid verloopt. Verder is het mogelijk om trainingen te volgen om je kennis te vergroten en mag je deelnemen aan activiteiten en bijeenkomsten die binnen de afdeling georganiseerd worden.

Contact vrijwillige inzet

Wil je meer weten of jezelf al direct aanmelden neem dan contact op:

Vrijwilligerscoördinatie:
Henrieke Smit
020 630 11 11
vrijwilligers.gwca@legerdesheils.nl

Maatjesproject:
Laura Vrijsen & Marieke van der Schoor
maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl

Aanmelden Maatjes

Wil je je direct aanmelden als maatje? Vul dan nu het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Aanmelden als maatje