Onderwijszorggroep De Steentjes

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Hilversum
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier jeugd (docx)
Toon meer
location_on
Van Strijlandstraat 6
1222 ES HIlversum
phone

Informatie & kenmerken

Voor jongeren met meerdere problemen zoals psychiatrische problematiek, verslaving (blowen), verzuim op school, schulden, geen stabiele thuissituatie, en mogelijk in aanraking geweest met politie.

accessibility
Doelgroep
Kinderen

Specificaties

Gewoon naar school met vier jaar

Onderwijszorggroep De Steentjes richt zich op kinderen vanaf vier jaar die in aanmerking komen voor behandeling bij de specialistische daghulp. Het gaat hier om kinderen die wel de onderwijs gerechtigde leeftijd hebben, maar waarbij nog niet duidelijk is welke vorm van onderwijs het beste bij hen past. Ook hebben zij nog zorgdoelen die extra aandacht vergen.

Begeleiding

De Steentjes is uniek in haar aanbod doordat de zorg en het onderwijs op uitvoeringsniveau samenwerken op basis van één gezin en één plan. Zo werken de leerkracht en de pedagogisch medewerker samen met de ouders/verzorgers van de kinderen. De behandel- en onderwijsdoelen worden in overleg met de ouders vastgesteld en vastgelegd in een ontwikkelplan. De Steentjes biedt 5 dagen per week begeleiding en behandeling. Het traject duurt 6 tot 12 maanden. Het uiteindelijke doel is dat er een passende vorm van onderwijs wordt gevonden voor het kind.

De mogelijkheid bestaat dat ouders in de groep meedraaien, zodat ze hun kind kunnen begeleiden om het in de groep aangeleerde gedrag ook thuis te gaan toepassen. Daarnaast is het mogelijk om, wanneer ouders concrete opvoedingsvragen hebben, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) in te zetten.

Locatie

De Steentjes is locatiegebonden en wordt geboden in Hilversum. Openingstijden: elke dag van 08:30 uur – 14:00 uur.

➞ Kom jij ons team versterken? Check hier onze vacatures!