In Via opvang ongedocumenteerden

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Anderlechtlaan 3
1066 HK Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Dagopvang voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen hier terecht voor een praatje, iets te eten, een kop koffie, een douche en dagbesteding. Daarnaast is er een computer met internet. Ook is het mogelijk om een arts, iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Mensen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen.

Specificaties

De 24-uurs opvang voor kwetsbare ongedocumenteerde mensen met multiproblematiek. Deze ongedocumenteerde opvang is een veilige plek waar we samenwerken en perspectief willen creëren in het leven van onze gasten.

 

Voor wie?

Kwetsbare ongedocumenteerde volwassene mannen en/of vrouwen met multiproblematiek, mensen met psychische en/of somatische problemen. Veel van onze gasten lijden aan PTSS. Onze gasten komen uit verschillende landen en verkeren vaak in een uitzichtloze situatie door de juridische onzekerheid waarin zij verkeren. Wij ontvangen bijvoorbeeld gasten die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel of uitgeprocedeerde asielzoekers. 

Onze aanpak

Wij bieden een veilige tijdelijke opvang waar een schone leefomgeving en privacy hoog in het vaandel staan. Persoonlijk contact en harmonie vinden wij belangrijk, zodat onze gasten snel kunnen herstellen. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zelf actief werken aan perspectief. Speerpunten in de begeleiding zijn het herstel van het somatisch en/ of psychisch welzijn en het vinden van juridisch perspectief. Het samenwerken met ketenpartners is van essentieel belang in het behalen van herstel en perspectief. 

"To go fast, go alone. To go far, go together"

 

Aanmelden

Aanmelding verloopt via het vreemdelingenloket op de houtmankade 334 waar een intake gehouden wordt, aansluitend kan op basis van een GGD screening worden bepaald of je in aanmerking komt voor de 24-uurs opvang aan de Anderlechtlaan 3.