Vrouwenconferentie

Ik zie jou!

Op zaterdag 3 november 2018 vindt in 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede de Vrouwenconferentie 2018 plaats. Een dag volledig gericht op de vrouw met ruimte voor ontmoeting en verdieping. Prominente gastsprekers zullen in twee verdiepingsessies hun verhaal vertellen, gericht op het thema: 'Ik zie jou!'
image

Gastsprekers

Vier prominente gastsprekers zullen tijdens de Vrouwenconferentie hun visie geven op het thema: 'Ik zie jou'. Er zijn ook twee ronden met verdiepingsessies, waarvoor je je kan aanmelden bij het bestellen van je ticket.

Carla Dik-Faber

Carla-Dik

Carla Dik-Faber is sinds 2012 namens de ChristenUnie Tweede Kamerlid waar ze zich onder andere bezig houdt met zorg, landbouw, cultuur en klimaat. Gedenkwaardig was haar jurk tijdens Prinsjesdag in 2016. Deze was gemaakt van gerecyclede visnetten. In 2013 droeg zij al een jurk van gerecyclede defensie-uniformen, in samenwerking met Leger des Heils ReShare. Carla is een betrokken politicus. "Ik wil me inzetten voor de schepping en voor een betrokken en zorgzame samenleving.

Netty Baan

Netty-BaanNetty Baan is zeer actief voor de Karunia Foundation en stichtte diverse scholen in Papoea Nieuw-Guniea. Ook doet zij onderzoek naar de intrinsieke motivatie van onderwijs in Roemenië. Ze zet zich graag in voor de minderbedeelden en geniet van de grote uitdagingen die ze in haar werk treft. "Daar haal ik energie uit". Netty heeft een bijzonder band met Papoea. Samen met haar man woonde zij daar enkele jaren en in 2005 richtte ze de stichting Yayasan Kristen Wamena op, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van het onderwijs. Vroeger was zij zelf ook docent en studeerde ze Engels, theologie en psychologie. 

Adriana van Dooijeweert

Adriana-van-DooijeweertAdriana van Dooijewert is sinds 2015 voorzitter voor het College voor de Rechten van de Mens. Daarvoor was ze voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken. Daarnaast is zij bijna dertig jaar werkzaam geweest als rechte rin verschillende sectoren van de rechtbanken in Den Bosch en Den Haag. "De onderwerpen die ik bij het College behandel hebben niet perse die rauwheid en heftigheid van het strafrecht, maar ook hier worden zaken besproken die mensen diep raken. Ik vind het heel boeiend om bij het College mijn rechtelijke vaardigheden op een andere gebied in de praktijk te brengen."

Erica Yong

Erica-YoungZangeres en musicalster Erica Yong bracht in 1984 haar eerst single My Heart Drums uit. Onder de naam Roxanna scoorde ze een hit met Got Me By The Heart. Ze genoot ook bekendheid door in de finale van De Soundmixshow in '86 in de huid van Whitney Houston te kruipen. In haar carrière toerde ze met Imagination en The Three Degrees, speelde de hoofdrol in de musical The Sound of Motown. Haar stem was ook jarenlang in vele huishoudens te horen in de tune van Goede Tijden, Slechte Tijden. Verder heeft ze bij meerdere edities van het Kunst & Theater Gala opgetreden en was ze presentatrice van het lokale Kunst & Theater Festival in Dordrecht.