Vredeslichtmoment

Zoals ieder jaar wordt het Vredeslicht door onze Scoutinggroepen opgehaald en verspreid door heel Nederland. MAAR! Dit jaar kunnen alle kinderen die betrokken zijn bij een korps of buurthuis van het Leger hieraan meedoen! Daarnaast organiseren we op 12 december een supertoffe middag in Belmont. Denk aan warme chocolademelk, kampvuurverhalen, marshmallows en je eigen lampion versieren!

Wat: Vredeslichtmoment
Waar: 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede
Wanneer: 12 december van 16:00 - 19:00 uur
Wie: Voor alle leeftijden 

Nog niet bekend met het Vredeslicht? Lees dan vooral even verder en ontdek wat voor bijzonder licht dat is! Al wel bekend met het Vredeslicht? Zet 12 december vast in je agenda en lees verder onder het kopje 'Wat is er nu anders?'. 

Wat is het Vredeslicht
Jaarlijks ontsteekt een kind uit Oostenrijk de kandelaar met de eeuwige vlam in de geboortegrot in Bethlehem, de plek waar Jezus geboren is. Dit kleine vlammetje symboliseert het licht en de vrede die de geboorte van Jezus Christus in onze harten heeft gebracht. 
 
Zo ontstaat er al meer dan 30 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Duizenden scouts van over de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst door aan zoveel mogelijk mensen. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. 
 
De kandelaar wordt vanuit Bethlehem brandend mee genomen naar Oostenrijk en van hieruit verspreidt dit vlammetje zich over o.a. Europa. Vanuit Nederland gaan er jaarlijks, net als vanuit andere landen, scouts naar Oostenrijk om dit vlammetje op te halen zodat ze het in eigen land ook weer door kunnen geven.

Wat is er nu anders?
Dit jaar worden er landelijk twee Vredeslichtkinderen gekozen voor Geloven in de Buurt. Deze kinderen mogen het Vredeslicht ophalen in Overasselt en zullen dit licht doorgeven tijdens een officieel moment in Belmont op zondag 12 december. De Vredeslichtkinderen worden gekozen via een competitie die alles te maken heeft met ... Vrede! Meer informatie hierover volgt nog!

Voorbereiden op het Vredeslichtmoment
Binnenkort verschijnt er meer informatie over de competitie voor Vredeslichtkind 2021. Ook zullen jullie lesmateriaal ontvangen om in het korps of de Bij Bosshardt aan de slag te gaan met het thema Vrede. Denk zelf ook vast na wat jullie willen doen om het thema Vrede aandacht te geven! 

Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor het Vredeslichtmoment. Houdt de website dus goed in de gaten!

Vragen?
Neem voor meer informatie of vragen contact op met Albert Jan Dijkshoorn: albertjan.dijkshoorn@legerdesheils.nl