Kerkgenootschap

Gods liefde ook voor jou

Het Kerkgenootschap Leger des Heils is een protestants-christelijke geloofsgemeenschap, die ontstaan is vanuit het methodisme. Het methodisme is een stroming die in de achttiende eeuw in de Engelse (Anglicaanse) kerk opkwam en later een eigen kerkgenootschap vormde. Methodisten leggen de nadruk op een persoonlijke beleving van het geloof en willen dat geloof ook laten zien in de wijze waarop ze als christenen leven en andere mensen helpen.
image

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom en iedereen kan een beroep op ons doen. Wij geloven in kansen voor iedereen omdat iedereen ertoe doet. Wij zijn een internationale beweging en actief in meer dan 125 landen over de hele wereld.

Wij geloven in Gods liefde voor iedereen en zetten ons daarom in voor de ander. De Bijbel is onze inspiratie, Jezus Christus ons voorbeeld.

Activiteiten

Korpsen. Zo noemen wij onze kerkelijke gemeenten. Ze zijn te vinden op vijftig plaatsen in ons land. Van Den Haag tot Enschede en van Delfzijl tot Vlissingen. Daar worden elke zondagmorgen samenkomsten (kerkdiensten) gehouden, maar geloven doe je niet alleen op zondag. Daarom staan de deuren van onze korpsen ook door de week open voor iedereen. In veel korpsen kun je terecht voor een kop koffie, een praatje of om samen met anderen te eten. Loop eens binnen. Voor de gezelligheid, voor een kop koffie of voor een praatje. Of schuif aan bij een van de maaltijden.

Bidstond

‘Het gebed is een bron van troost en kracht’ is de eerste regel van een van de liederen van het Leger des Heils. Wekelijks wordt er een zogenoemde bidstond gehouden.
Meer informatie over Bidstond.

Bijbelstudie

De Bijbel is het bestverkochte boek ooit. Als je meer wilt weten over de inhoud van de Bijbel en wat die kan betekenen voor jou, bezoek dan eens een bijbelstudie bij ons.
Meer informatie over Bijbelstudie.

Handwerkclub

Op de Handwerkclub wordt, in een ongedwongen sfeer, kleding gemaakt of hersteld met behulp van moderne apparatuur.
Meer informatie over Handwerkclub.

Inloop/Open huis

Op zoek naar gezelligheid, naar contact? Wil je even de deur uit, even iets anders? Loop dan eens binnen bij een van onze inloopochtenden voor een kop koffie/thee en een praatje.
Meer informatie over Inloop/Open huis.

Kidsclub (6-12 jaar)

Vind jij het leuk om samen met andere kinderen van jouw leeftijd actief bezig te zijn? Kom dan eens kijken bij de kinderclub van het Leger des Heils.
Meer informatie over Kidsclub (6-12 jaar).

Kledingwinkel

Op zoek naar kwalitatief goede kleding voor een lage prijs? Kijk dan in onze kledingwinkel.
Meer informatie over Kledingwinkel.

Ladiesnight

Soms wil je als vrouw weleens iets ondernemen of delen met andere vrouwen zonder dat daar mannen bij aanwezig zijn. Dat kan op een van de Ladiesnights die worden georganiseerd.
Meer informatie over Ladiesnight.

Maaltijd

Zit je elke dag alleen aan de warme maaltijd? Is de magnetron je grootste vriend? Schuif dan eens aan bij een van de vele maaltijdprojecten van het Leger des Heils.
Meer informatie over Maaltijd.

Muziekkorps

Misschien heb je ze weleens zien staan bij de kerstpot in het winkelcentrum. De koperblazers van het Leger des Heils. Het zijn muzikanten die deel uitmaken van een van de muziekkorpsen van het Leger.
Meer informatie over Muziekkorps.

Raad en daad balie

Kom je er niet meer uit? Uit het woud van voorzieningen, toelagen, wetten en regels? Kom dan eens langs bij de Raad- en Daadbalie.
Meer informatie over Raad en daad balie.

Samenkomst

Wil je wel eens weten wat christenen geloven en hoe ze hun geloof beleven, en is de stap naar een kerk of andere gemeente nog te groot? Bezoek dan eens een samenkomst van het Leger des Heils.
Meer informatie over Samenkomst.

Schuldpreventie en toelichting

Schulden hebben kan erg ingrijpend zijn. Je rekeningen niet meer kunnen betalen of onvoldoende geld overhouden om van te leven kan leiden tot stress en gezondheidsklachten.
Meer informatie over Schuldpreventie en toelichting.

Scouting

Scouting daagt jongens en meiden (al vanaf 5 jaar) uit om zichzelf geestelijk, fysiek en mentaal te ontwikkelen en doet dat door middel van leuke en spannende activiteiten die tijdens de ‘opkomsten’ worden georganiseerd.
Meer informatie over Scouting.

Seniorenclub

Bent u 55 jaar of ouder, houdt u van gezelschap en van samen dingen delen en doen? Kom dan eens kijken bij de seniorenclub van het Leger des Heils.Wekelijkse bijeenkomsten waarin gezelligheid en sfeer voorop staat.
Meer informatie over Seniorenclub.

Tienergroep (12-18 jaar)

De jeugd dat ben jij! Jouw toekomst is nu al begonnen. Bij het Leger willen we je inspireren om het geloof in God te ontdekken en daarin te groeien.
Meer informatie over Tienergroep (12-18 jaar).

Zangkoor

Zingen is een van de meest persoonlijke vormen om jezelf te uiten. Je doet het met je eigen instrument, je stem. In Nederland zingen veel mensen samen, in koren. Van oratorium tot pop en musical. Ook in het Leger des Heils zingen we veel.
Meer informatie over Zangkoor.

Zingen met je kind

(Jonge) kinderen zijn dol op muziek en op zingen. Het Leger des Heils biedt cursussen ‘Zingen met je kind’ aan. Samen met andere ouders en kinderen zingen en muziek maken.
Meer informatie over Zingen met je kind.

Het aanbod aan activiteiten kan lokaal verschillen. Kijk voor meer informatie op de websites van de korpsen.