Vrijwilligers

We kunnen niet zonder!

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Scouting Vereniging Leger des Heils op zoek naar jou! Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt of als ‘Other’, het landelijk vrijwilligersteam van onze vereniging.

Bij een groep

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij één van onze Scoutinggroepen? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Zoek de groep bij jou in de buurt, ga een keer kijken of neem contact op met de groep voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en van de Scouting Vereniging Leger des Heils en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Scoutinggroep zelf.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Ga dan op zoek naar een Scoutinggroep bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd.

Vrijwilliger binnen een Scoutinggroep

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij een groep bij jou in de buurt? Vind de gegevens via deze pagina en neem contact op voor de mogelijkheden.

Op landelijk niveau

Projecten, evenementen en andere gave uitdagingen op jouw vakgebied of misschien wel helemaal buiten jouw vakgebied: je vindt ze bij Scouting! Je kunt vrijwilliger worden, bijvoorbeeld als ondersteuner of als trainer. Je wordt daarbij lid van ‘Others’. Dit activiteitenteam van de Scouting Vereniging Leger des Heils organiseert landelijke activiteiten en helpt waar nodig de groepen. Heb je interesse? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.