Vredeslicht

Jaarlijks brengt een kind de Vredesvlam in de geboortegrot in Bethlehem over naar het Vredeslicht om die als een oceaan van licht en vrede over de wereld te verspreiden. Zo ontstaat er vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Duizenden scouts uit de hele wereld geven zo het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door en vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Het Vredeslicht dichtbij

Leden van Scouting Vereniging Leger des Heils reizen 14 december af naar Wenen en halen het Vredeslicht uit Bethlehem op.

Het Leger des Heils geeft Korpsen, Bij Bosshardt Buurtcentra, Dienstencentra, W&G Instellingen, LdH Scoutinggroepen en andere belangstellenden, de gelegenheid het Vredeslicht op te komen halen. Over heel de wereld spelen kinderen en jongeren een belangrijke rol in het creëren van deze oceaan van licht en vrede.

In een sfeervolle serre beleven we hoe het is om via Bethlehem te reizen. We gaan kerstliedjes zingen, luisteren naar een verhaal en kijken naar de reis die het Vredeslicht uit Bethlehem heeft afgelegd. En we drinken natuurlijk warme chocolademelk! 

Beleef het wonder van Kerst. Ga mee via Bethlehem; haal het licht op en verspreid het in je eigen omgeving!

Het zou mooi zijn als u met een paar kinderen of jongeren het licht komt ontsteken. Verlicht zo uw kerstfeesten met het Vredeslicht en ga met hart en ziel terug naar Bethlehem, naar de geboorte van onze Vredesvorst en Licht der Wereld. Dit allemaal is op 18 december 2017 in de Serre van het hotel. Het programma begint om 18:30 en zal ongeveer een uur duren.