Geen alcohol en drugs

Waarom gebruiken vrijwilligers, werknemers en gasten van het Leger des Heils geen alcohol en drugs?

Scouting Vereniging Leger des Heils wil kinderen en jongeren helpen een gezond leven te leiden. Om zelf dan een goed voorbeeld te geven beloven vrijwilligers dat zij tijdens het uitoefenen van hun taak geen producten zullen gebruiken die verslavend kunnen zijn. Alcohol, tabak en drugs kunnen immers je leven gaan beheersen en dat is niet bepaald gezond!

Als vrijwilliger bij LdH Scouting ben je tijdens opkomsten en kampen verantwoordelijk voor de kinderen waarmee je de activiteiten doet. Deze verantwoordelijkheid brengt met zich mee dat je te allen tijde je hoofd er bij moet houden. Het is een open deur om te zeggen dat alcohol en drugs daar niet bij passen.

Het hotel-conferentiecentrum bij Scouting Kampeerterrein Belmont  is een 50|50 organisatie. Dit betekend dat er mensen werken die mogelijk een verslavingsverleden hebben en bezig zijn aan een zinvolle dagbesteding en wellicht gaan re-integreren op de arbeidsmarkt.

Het Leger des Heils zet zich wereldwijd in om verslaafden aan alcohol en/of drugs te helpen van hun verslaving af te komen. Werknemers, vrijwilligers en gasten tonen op deze manier hun solidariteit met de mensen voor wie het gebruik van deze producten een probleem is.