Europees verbondenheids insigne

De leden van de Scouting Vereniging Leger des Heils dragen op de rechtermouw van hun scoutfit naast het nederlands identiteits insigne het europees verbondheids insigne. Hiermee laten we zien dat we verbonden zijn aan alle Leger des Heils Scoutinggroepen in Europa.

De vorm van het insigne (een schild) geeft de Leger des Heils scouting in een modern jasje weer. Met deze vormgeving is geprobeerd een sterke binding naar het bestaande Leger des Heils schild weer te geven.

De reddingsboei geeft het motto van het Leger des Heils weer: ‘Gered om te dienen’. Het touw hier omheen geeft aan dat we allemaal bij elkaar horen en we graag bereid zijn iemand te helpen. Dat de uiteinden van het touw aan elkaar gemaakt zijn met een platte knoop symboliseert dat we ‘iets goed te willen doen voor anderen’.

De plattegrond van Europa geeft aan dat we onderdeel zijn van het Europese Leger des Heils Scouting netwerk (ESGN). Alle Leger scoutinggroepen binnen Europa dragen dit insigne.

De kleuren rood en grijs: herinneren ons aan de oude Leger des Heils kleuren die in de ontstaansgeschiedenis van de Leger des Heils scouting al werden gebruikt.