Activiteiten

Scouting en actief bezig zijn horen onlosmakelijk bij elkaar.

Elke week spelen veel kinderen en jongeren het spel van Scouting bij de groepen. Spannende avonturen met elkaar beleven, grensverleggende bouwwerken maken en navigeren rond het clubhuis, door het bos en in het jonge leven. Leren door persoonlijk actief bezig zijn in de groep in het licht van God's woord, dat is Scouting bij het Leger des Heils!

Activiteiten zijn door Scouting Nederland ingedeeld in Activiteitengebieden. Een uitstekende manier om voor variatie in het programma te zorgen. Er zijn acht activiteitengebieden:

 • Uitdagende Scoutingtechnieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
 • Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken, schrijven.
 • Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
 • Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
 • Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), welke levensovertuiging je hebt en de identiteit van je groep.
 • Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
 • Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
 • Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

Zomerkamp

Jaarlijks gaan onze groepen op zomerkamp. Meestal gaan we in de zomervakantie, maar soms ook in het Hemelvaartsweekend of met Pinksteren. Waar de jongsten, bevers en welpen, het meest in Nederland blijven gaan de scouts, explorers en roverscouts soms ook verder weg. De dagen (week) waarop de groep op zomerkamp gaat kan verschillen. Neem hiervoor een kijkje bij onze groepen.

Groepen

Koempoelan

Onze vrijwiliggers zijn de motor van Leger des Heils Scouting. Wij vinden het belangrijk dat zij voldoende kennis en vaardigheden hebben om de jeugd uitdagende activiteiten aan te bieden waar persoonlijke groei in naar voren komt.

Koempoelan is een woord uit het Maleis. Het betekent vergadering, bijeenkomst of samenkomst. Tot de komst van Scouting Nederland was het woord Koempoelan als aanduiding voor een samenzijn van leiders en leidsters een algemeen begrip. Later zijn deze activiteiten bij Scouting Nederland Scout-In en Scoutiviteit gaan heten. 

De essentie is echter nooit veranderd:

 • nieuwe dingen leren
 • geleerde vaardigheden uitdiepen
 • vriendschappen
 • ontspanning

De Scouting Vereniging Leger des Heils organiseert jaarlijks een Koempoelan voor haar leiders en leidsters. Raadpleeg de agenda voor de eerst volgende Koempoelan.

Agenda

Groeps activiteiten

Al onze groepen staan bol van de activiteiten! Iedere week weer zorgen onze vrijwilligers ervoor dat de welpen, scouts, explorers en roverscouts 'op z'n scouts' bezig kunnen zijn. Neem een kijkje bij (één van) onze groepen en ervaar wat er gebeurt.
Of kijk eens rond op de Facebook pagina van LdH Scouting.
Groepen