Een nieuw begin bij de Bevers

17-04-2019

Hallo! Wij zijn zo trots dat we kunnen zeggen dat we begonnen zijn. Wij, de Bevers.
Eerste opkomst 12 januari 2019! Misschien handig als we ons even voorstellen.

Nieuwsbevers1De Bevers zijn een groep van stuiterende jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Stuiterend? Yep, want zo heet de hoofdpersoon bij de Bevers: Stuiter. En Stuiter maakt allerlei avonturen mee. Nog niet zo veel als de oudere speltakken maar heej, Stuiter is ook maar een Bever. Leuke is dan weer wel: alles is nieuw! En het is leuk om samen met de andere Bevers te spelen. Bevers spelen, doen en ontdekken allerlei leuke, spannende en leerzame dingen in het dorp Hotsjietonia. Hier wonen een aantal dorpsbewoners en dieren die met de Bevers optrekken en hen nieuwe vaardigheden leren, leuke activiteiten laten doen en fijn leren samen te spelen. Een aantal bewoners komen zo af en toe op bezoek op de zaterdag als de Bevers hun opkomst hebben. En wij zijn er elke week: Bas Bos, Noa en Sterre Stroom, de Beverleiding. Zullen we ons voorstellen?

Bas Bos

BasbosAls ik me mag voorstellen: Bas Bos! Ik vind de natuur ontzettend belangrijk, als boswachter ken ik veel dieren, bomen en planten. Je kan zoveel doen als je in het bos bent, zoveel te zien als je aan de slootkant kijkt wat er allemaal leeft. En met de Bevers kan ik leuke spelen doen buiten. Of een vuurtje stoken. Mijn vrouw Rebbel houdt ook van het buitenleven en samen gaan we vaak erop uit. Bevers mogen alles aan mij vragen, ik help iedereen graag. En laat mij maar bezig met grote dingen maken, dat vind ik leuk.

Noa

NoaHoi, ik ben Noa. Ik woon in Hotsjietonia. Ik woon in een gezellig huis vol met kussen om lekker op uit te rusten. Mijn woonkamer staat vol boekenkasten met leuke voorleesboeken erin. Ook zet ik graag mooie muziek op. Ik hou van lezen, yoga en vrienden die op bezoek komen. Mijn lievelingsspellen zijn levend ganzenbord en slangen/ladders. Maar het allerliefste doe ik iets wat ik zelf verzin. Met mij kunnen de bevers in het gras wegdromen en maar de wolken kijken. Soms vallen we in slaap en in onze dromen kan echt alles gebeuren! We zien er soms een roze kasteel of een draak in en daar maken we dan een toneelstuk van. We dansen en praten ook veel. Ook over andere landen. Soms mag je bij mij logeren. Dan drinken we lekker lang thee en rekken we onze spieren met yoga. Of we maken plaatjes van alles wat we leuk vinden en doen spelletjes met onze zaklampen. Verder leren de bevers van mij dat pesten niet leuk is en ik vertelt ze wat ze het beste kunnen doen als ze verlegen, verdrietig of boos zijn. Bij mij mag je helemaal jezelf zijn.

Sterre Stroom

SterrestroomEn dit ben ik: Sterre Stroom. Samen met mijn broer Steven Stroom wonen we op een grote boot waar we verre reizen mee maken, vaak zelfs buiten Nederland. Het is leuk om vriendjes en vriendinnetjes te hebben, overal. Omdat ik veel weg ga, heb ik altijd een rugzak klaar staan met allerlei nuttige dingen om te kamperen. Ik vind het leuk om buiten bezig te zijn en dan iets speciaals te doen. Een grote speurtocht bijvoorbeeld. Met een kaart en een kompas kan ik over mijn weg vinden en terug naar huis komen. Maar ook iets doen net zoals Bevers in het buitenland doen. Want in het buitenland spelen Bevers ook in een eigen dorp zoals Hotsjietonia samen met elkaar. En ik heb van al mijn reizen en activiteiten foto’s zodat je kunt zien waar ik geweest bent.

De Bevers worden bij mij wel eens vuil, we zijn toch niet bang voor modder en water?!! Ik vind het leuk om met de Bevers allerlei avonturen mee te maken! 

Dit zijn wij dus (Noa, Sterre en Bas). De komende maanden gaan we met de Bevers in en rond het dorp van Hotsjietonia veel meemaken. Veel leuk met elkaar spelen maar ook van alles leren. Straks kan je al een paar knopen, weet je hoe een kompas werkt, heb je veel nieuwe vrienden en vriendinnetjes erbij, kan je een hindernisbaan over, weet je duizend nieuwe spelen om buiten te spelen. En nog veel meer!

Als je nog geen Bever bent en dat graag wilt worden, dan horen we dat graag! Er is nog plek bij onze Bevergroep, het is leuk als je eens komt kijken en meespelen. Dat mag natuurlijk ook. Even een berichtje naar de Beverleiding om het af te spreken, dat kan naar tesra-bevers@ldhscouting.nl. De Bevers hebben wekelijks een opkomst van 09.00 – 10.30 uur, meestal op het clubhuis in Jeugddorp. Maar dat kan afwijken, net zoals de tijden dus laat even weten als je langskomt.

Met een stevige linker,  

De Beverleiding