Youth Events

Fun, Food, Faith, Friends

Het Youth Event is een maandelijks evenement voor jongeren rond de 18 jaar binnen de kerk van het Leger des Heils.

Hier kunnen jongeren van verschillende plekken uit het land elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan over het geloof en samen eten. Vaak is er ook een te gekke band voor de worship. Het evenement vindt plaats op verschillende plekken in het land, zo blijft het bereikbaar voor iedereen.  

Het doel van de Youth Events is om jongeren met elkaar te verbinden, Jezus te leren kennen, te laten groeien in hun geloof, laten meewerken en jongeren te inspireren tot actie.

Elyne de Paauw- 21 jaar, Korps Almere

"Het Youth Event betekent voor mij gezelligheid en vrienden ontmoeten. Nieuwe mensen leren kennen en lekker eten. Maar ook met elkaar nadenken en praten over ons geloof en elkaar inspireren."

Noa Fennema- 16 jaar, Korps Valleistreek

"Het is leuk om te merken dat het Youth Event echt op jongeren is gericht. Ik vind het heel erg fijn dat er aan de jongeren wordt gevraagd wat zij leuk vinden. Het is wel een dienst, maar meer een 'doe-dienst'. Je kan jezelf vinden en op zoek gaan naar wat jij gelooft. Ik leer veel nieuwe dingen over mijzelf en wat het geloof voor mij betekend tijdens de Youth Events. In de gespreksgroepjes die we soms hebben, heb ik het gevoel dat er echt naar mij wordt geluisterd. Het is leuk om met andere jongeren in gesprek te gaan over het geloof."

Jeroen Vethaak- 18 jaar, Korps Waterweg Centraal

"Wat ik echt geweldig aan deze evenementen vind, is dat je samen met leeftijdsgenoten het over God kunt hebben. We aanbidden Hem samen, we praten over Jezus Christus, over hoe groot Hij is en het ervaren van de Heilige Geest. Kortom het is onwijs leuk en tof om er te zijn en elkaar in Jezus’ Naam te ontmoeten."