Masterclasses

Het is wéér gelukt om hele bijzondere en getalenteerde mensen uit te nodigen voor de masterclasses tijdens SPA. De nadruk bij de masterclasses ligt op creativiteit. Welke verborgen talenten komen bij bovendrijven? Misschien ben jij wel een toekomstige singer/songwriter. Of schuilt er misschien een echte choreograaf of scriptwriter in jou? Wie weet zien we jou later wel bij RTL Boulavard als fashion deskunidge, of sta jij in de blazerssectie van André Hazes junior te schitteren, of als een Dreamgirl in een grote musicalproductie. Dream big!!!

Singing in a Heavenly Choir - Pearl Jozefzoon

Pearl-JozefzoonZingen met en onder leiding van niemand minder dan Pearl Jozefzoon. Pearl begon met zingen in de kerk. Na in 2008 haar conservatoriumdiploma te hebben behaald, speelde ze mee in diverse door Albert Verlinde geproduceerde theatershows en musicals. In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland en eindigde als tweede. Dit was gelijk de start van haar carrière als solo-artiest. In 2013 bracht Pearl haar debuutalbum The Time is Now uit, een cross-over tussen pop en klassiek, opgenomen met groot orkest in de beroemde Galaxy Studio’s in België. Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls.  Later verscheen er nog een album met eigengemaakte liedjes en kwam er ook nog een Kerstalbum uit. Behalve artiest is Pearl ook zangdocent, koordirigent en sinds kort ook moeder van een prachtige zoon, Ezra.Dress up! - Monique Collignon

Monique CollignonKleding speelt een belangrijke rol bij de zichtbaarheid van het Leger des Heils. Wil jij gezien worden in een Leger des Heils outfit en hoe zou dat er dan moeten uitzien? Onder leiding van een top-ontwerper kun je daar nu over nadenken. Monique Collignon ontving in 2010 de Dutch Designer of the Year Award en in 2012 tijdens een fashionevent in Duitsland The Best Foreigen Designer award 2012. Zij weet dus waar ze het over heeft! In Leiden opende ze in 1990 haar eigen winkel, maar tegenwoordig is zij in Amsterdam gevestigd. Met een verfijnde smaak en veel creativiteit kleedt ze bekende Nederlanders en grote internationale sterren voor de rode loper. Ook ontwerpt zij bedrijfskleding voor grote bedrijven.   Bij alles wat zij doet, denkt zij aan verbeterde werkomstandigheden en speelt een duurzamere en milieuvriendelijkere productie een belangrijke rol.

Write your script - Anneke Doest

AnnekeDoestEen korte sketch kan in een samenkomst zoveel toevoegen. Een thema kan worden geïntroduceerd of mensen kunnen aan het denken worden gezet. Er is zoveel mogelijk, maar vaak weet je niet waar je moet beginnen. Als er iemand is die je daarbij kan helpen, dan is het wel Anneke Doest. In het grootste geheim biechtte Anneke, toen ze acht was, aan haar beste vriendinnetje op dat ze later schrijfster wilde worden. Op haar negentiende begon ze met haar theateropleiding omdat ze spelen, lesgeven en schrijven wilde combineren. En nu zoveel jaar later kan ze zeggen dat dromen waar kunnen worden. Ze speelt, geeft les, en schrijft. En dat laatste doet ze in allerlei vormen: theaterteksten, scènes, complete musicals, liedteksten, vertalingen van liedjes, gedichtjes. Zinvolle en zinloze zinnen. En toch wel zinnig. Het is haar passie! Anneke is al heel lang betrokken bij De Vliegende Speeldoos waar bijbelverhalen  tot leven komen in musicals met en voor kinderen.

Psalmen van nu - Henk Doest

HenkDoestKoning David is ongetwijfeld de bekendste singer/songwiter ooit. Zijn liederen zijn gepubliceerd in het meest invloedrijke boek ter wereld. In de Bijbel staan 150 Psalmen en ongeveer de helft daarvan schreef David. Van 2012-2016 ging Giel Beelen in een nieuw tv-programma op zoek naar de beste singer-songwriter van Nederland. En via verschillende Youtube kanalen zijn al de nodige talenten ontdekt. Misschien schuilt in jou ook wel dit talent. Henk Doest is producer en songwriter. De afgelopen jaren produceerde hij verschillende albums van o.a. Martin Brand, Elise Mannah, MisSion Gospelchoir. Ook speelde hij voor veel projecten toetsen, piano, hammond en accordeon in. Met een studio aan huis ontvangt hij regelmatig zangers en muzikanten om samen aan nieuwe liedjes en hoogwaardige opnames te werken.

DanielleMinneeDans is misschien wel de meest expressieve vorm waarmee je je geloof kunt uitdragen. Het komt heel dicht bij jezelf en is daarmee heel kwetsbaar. Daniëlle Minnee helpt je om het beste in je naar boven te krijgen. In 2016 is Daniëlle als all-round dansdocent afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu gespecialiseerd in kinderlessen vanaf 2,5 jaar en de moderne-, jazz- en klassieke ballettechniek voor jeugd en volwassenen. Door de jaren heen heeft zij gemerkt dat dans niet meer ongewoon is. Dans is overal!   Daniëlle is als docent modern, jazz en klassiek ballet verbonden aan Total Move in de Bollenstreek (Hillegom/Sassenheim).

Improvise! - David Mast & Jos van den Heuvel

JosVanDenHeuvelHet lijkt zo eenvoudig als je die jazzmuzikanten ziet losgaan in de meest waanzinnige solo’s en improvisaties. Maar er komt nogal wat bij kijken en daarom hebben we echte experts op dit gebied om je wat tips & trics aan te reiken. Leerzaam en leuk! David Mast en Jos van den Heuvel spelen als studiomuzikanten, maar ook on stage regelmatig samen. Ze studeerden allebei aan het conservatorium in Amsterdam. Het zijn echte all-round muzikanten. Met de meiden van O’G3NE hebben ze in heel veel theaters gestaan. Maar ook in grote stadions met bijvoorbeeld André Hazes jr. (En look alike David word door de pers zelfs voor Hazes jr. aangezien!) Samen met hun vrienden David Wildschut en Hans van Wingerden vormen zij de veel gevraagde blazerssectie The Holy Horns.DavidMast