Lets talk about sex

Op onze telefoons konden we anoniem stemmen op stellingen en konden we anoniem vragen stellen.

Een bijzonder SAY event, kun je wel zeggen. Een thema dat niet zo vanzelfsprekend is binnen het Leger des Heils. SEX. SEKS. Seeeeks.. Zoals je wellicht gezien hebt in de filmpjes voorafgaand aan het event, vindt Jeffrey van den Hoek het maar moeilijk om dat woord uit te spreken. Gelukkig hoefde hij tijdens het event alleen maar vragen te stellen en lukte het Marc en Mariska Potters wél om dit woord uit te spreken.

Het bijzondere aan dit event was eigenlijk niet eens het thema, maar vooral de intieme en open sfeer die Marc en Mariska samen met het SAY events team wisten neer te zetten. We hebben met elkaar gelachen, geluisterd en ook veel gedeeld. Het was voor de jongeren spannend, maar ook fijn om dit thema eens te bespreken. Want wat zou God hier nou van vinden? Wat zegt de bijbel hierover en hoe moeten wij dat interpreteren? En hoe staat het Leger des Heils hierin?

Het antwoord op deze vragen is niet eenduidig. De één denkt er anders over dan de ander. In ieder geval is het voor iedereen belangrijk om te weten dat jouw lichaam heilig is. Je lichaam is heilig en moet goed verzorgd en beschermd worden. God heeft ons gemaakt om samen te zijn en om lief te hebben. Voordat je seks kunt hebben met iemand is het belangrijk dat er intimiteit (emotioneel, geestelijk en lichamelijk) en toewijding is. Binnen het Leger des Heils worden deze intimiteit en toewijding “bezegeld” en gezegend door God tijdens de huwelijksvoltrekking. 

Het was bijzonder om hier met elkaar over na te denken en hopelijk denkt iedereen er thuis ook nog eens aan. God is liefde en Hij heeft jou gemaakt om lief te hebben.