Voor jeugdwerkers van het Leger des Heils was zaterdag 9 februari 2019 een inspirerende dag. Op die dag vond namelijk de jeugdwerkersconferentie plaats in Almere. Een dag met leerzame workshops, waardevolle ontmoetingen en inspirerende verhalen. Ook werd ‘Alert’, een nieuw spel, officieel geïntroduceerd. Commissioner Hannelise Tvedt, commandant van het Leger des Heils in Nederland, nam het spel in ontvangst.

JWC 2019Ook de workshops stonden in het teken van de vele uitdagingen waar je als jeugdwerker ‘Alert’ op moet zijn; de veiligheid van de kinderen en jongeren in de groep en natuurlijk je eigen veiligheid. Maar ook vragen als: lukt het alle jongeren wel om mee te doen? Wat is het positieve en negatieve effect van Social Media op jongeren? En: Waar loop je zelf tegenaan en wat vind je lastig?

De dag gaf nieuwe inzichten en er kwam antwoord op de vraag: hoe kijk je over de muur van je kerk? En: hoe ga je met jongeren het gesprek aan over geloven. Aan het einde van de dag bleek er bij alle jeugdwerkers een goed gevoel te zijn over deze conferentie. Ieder korps en elke Bij Bosshardt kreeg ten slotte het spel ‘Alert’ mee naar huis, samen met een muzikaal cadeautje.