Financiën

Hulp voor mensen met financiële problemen

Door zeer uiteenlopen redenen kunnen mensen in de financiële problemen terechtkomen. Het Leger des Heils biedt voor diverse doelgroepen financiële hulp. Hieronder staat een overzicht van de verschillende afdelingen die mensen helpen de financiën weer op orde te krijgen.

Gezinsbegeleiding

'10' voor Toekomst

Bij ‘10’ voor Toekomst helpen we gezinnen die met meerdere ingewikkelde problemen te maken hebben. Financiële problemen zijn hier een onderdeel van. Door de integrale aanpak leren gezinnen omgaan met hun problemen. Doel is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders.
Meer over Gezinsbegeleiding

Kortdurende opvang

Herstart

Bij Herstart is er 24 uur per dag begeleiding. Men krijgt een eigen kamer en basisbenodigdheden. Herstart helpt onder andere bij inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie, en als het nodig is bij het aanvragen van een uitkering of het vinden van een baan of dagbesteding.
Meer over Kortdurende opvang

Langdurige woonbegeleiding

In Balans

In Balans begeleidt mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar moeite hebben om dat vast te houden. Er spelen meerdere hardnekkige problemen tegelijkertijd, waaronder het ontbreken van woonvaardigheden. Daarnaast is veelal sprake van verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.
Meer over Langdurige woonbegeleiding

Tijdelijke woonbegeleiding

Voortgang

Voortgang begeleidt mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar moeite hebben om dat vast te houden. Men heeft moiete met woonvaardigheden en ook spelen vaak schulden een belangrijke rol. De dagstructuur ontbreekt, evenals een passende dagbesteding.
Meer over Tijdelijke woonbegeleiding

Vrouwenopvang

Zij aan Zij

Ik zoek iemand die mij thuis helpt met mijn financiën
Meer over Vrouwenopvang

Ondersteuning bij administratie

Schuldpreventie Terneuzen

Schuldpreventie ondersteunt in de financiële administratie door te ordenen en overzicht aan te brengen, door te budgetteren en toeslagen aan te vragen, door betalingsachterstanden en schulden te inventariseren. Hierdoor ontstaat er weer grip om de inkomsten en uitgaven.
Meer over Ondersteuning bij administratie