Woningsdag 2020

28-04-2020

Woningen gezocht!!

Op koningsdag 2020 feliciteren wij natuurlijk Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag. Koningsdag wordt dit jaar ook wel Woningsdag genoemd en koning Willem-Alexander deed op zijn verjaardag een oproep om dit jaar koningsdag 2020 vanweg het Corona virus vooral thuis te vieren. Maar hoe dan? Wat als je geen thuis hebt? Suzanne, deelnemer van onze vrouwenopvang in Rotterdam, vertelt in een videoboodschap hoe belangrijk een eigen huis voor haar is en hoe graag zij koningsdag thuis zou willen vieren. Gert-Jan Freeke, regiodirecteur Leger des Heils Rijnmond Zuidwest herhaalt in deze video zijn oproep voor projecten zoals Housing First zodat iedereen inderdaad koningsdag thuis kan vieren.

Bugemeester Verhoeve bezoekt Best Western Hotel.

Burgemeester Pieter Verhoeve van de gemenete Gouda bracht deze woningsdag een bezoek aan het Best Western Plus City Hotel Gouda om samen met onze deelnemers een oranje tompouce te eten op de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Onze deelnemers verblojven hier in verband met de coronacrisis, omdat onze bestaande nachtopvang in Het Kompas niet aan de RIVM richtlijnen voldoet. In het hotel is niet alleen onze nachtopvang tijdelijk ondergebracht maar ook de dagopvang van Reakt, zodat de deelnemers 24 uur binnen kunnen blijven. 

Burgemeester Verhoeve sprak tijdens zijn bezoek o.a. met Coen en Abdellah. Twee van onze deelnemers die vanwege de Corona crisis tijdelijk in het hotel verblijven. Coen vertelde hoe een enkele omstandigheid in je leven grote gevolgen kan hebben. Als er een domino steen omvalt vallen er meer. Een eigen huis maar bovenal mensen om je heen is van wezenlijk belang om te werken aan het herstel van het gewone leven. Coen sprak met de burgemeester over de luxe positie waar ze nu in zitten. Hij ervaart dit als de bovenkant van de oplossing. Door de crisis denkt hij ook dat (lokale) overheden gelijktijdig aan de bovenkant van de oplossing zitten om het probleem van dakloosheid op te kunnen lossen. Samen dachten zij na over de leegstand van huizen en gebouwen. Ligt daar niet een deel van de oplossing? Met die gedachte nam de burgemeester weer afscheid en kijken Coen, Abdellah en wij terug om een geweldige Woningsdag 2020.