TV-programma ‘Anita wordt Opgenomen’ in verpleeghuis De Linde Dordrecht met Anita Witzier

01-10-2020

In 'Anita wordt Opgenomen' verblijft presentatrice Anita Witzier een tijd in zes verschillende zorginstellingen in Nederland. Hoe is het om anno 2020 ouder te worden in Nederland? In de aflevering van afgelopen zondag 20 september is ze op bezoek bij ons specialistisch verpleeghuis De Linde in Dordrecht.

In dit verpleeghuis van het Leger des Heils wonen voor het grootste deel bewoners met een complexe problematiek. Ze hebben vaak een heftig verleden: Een leven met psychiatrische problemen, een alcohol- of drugsverslaving of een leven op straat. Een verleden dat ervoor gezorgd heeft dat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Daarom wonen ze bij het Leger.
   

Anita ontmoet Jan (62), hij is door omstandigheden verslaafd geraakt aan alcohol. Inmiddels is hij helemaal clean, maar door het vele gebruik in het verleden neemt zijn verstandelijke vermogen steeds meer af. Jan kan hierdoor niet meer thuis wonen bij zijn vrouw. Remke (80) woonde, voordat ze in dit verpleeghuis terecht kon, zeventien jaar bij de daklozenopvang. Inmiddels is ze 'de koningin van het huis' en kent ze alle ins en outs.  

Anita spreekt ook met verschillende medewerkers die vertellen waarom hun werk zo uniek is en de Leger des Heils-doelgroep zo goed bij hen past! 
Een aflevering die ontroert, doet glimlachen en aan het denken zet. Kijk en geniet mee!

Anita wordt Opgenomen, zondag 20 september om 21.10uur bij de KRO-NCRV op NPO1. Kijk het hier terug: https://www.npostart.nl/anita-wordt-opgenomen/20-09-2020/KN_1715837