Eerste bewoners voor Doorstart Dordrecht

22-05-2020

Doorstart Dordrecht | Vorige week hebben de eerste van in totaal 10 nieuwe bewoners de huurovereenkomsten getekend en hun intrek genomen in onze nieuwe voorziening Doorstart in Sterrenburg, Dordrecht. De bewoners van deze nieuwe voorziening zijn deelnemers die na een korte periode op Herstart (24 uurs voorziening) in staat zijn een volgende stap te zetten op weg naar weer zelfstandig wonen. 

Doorstart is een begeleid wonen voorziening en een samenwerking tussen de Gemeente Dordrecht, Wooncorporatie Trivire en het Leger des Heils Rijnmond Zuidwest. Het doel is dat de bewoners binnen een jaar doorstromen naar een zelfstandige woning. Doorstart is een project voor kortdurende en kleinschalige opvang en bedoeld voor volwassenen die naast onderdak ook begeleiding nodig hebben.

“Het is voor onze deelnemers een mooie manier om weer het normale leven te ervaren. De huizen zijn ruim en comfortabel. De ideale volgende stap is een eigen woning en dat is precies het traject dat zij nu volgen. We zijn erg blij met de fasering in het traject dat we nu kunnen bieden. Onze medewerkers kunnen zich nu meer richten op het vergroten van zelfstandigheid van de deelnemers en hen meer eigen regie geven.” – Tim, projectleider Doorstart.