Corona | Tijdelijk wonen Charloisse Lagedijk start 6 april

09-04-2020

Op 6 april opent de tijdelijke woonlocatie aan de Charloisse Lagedijk te Rotterdam de deuren om psychiatrische cliënten met het coronavirus op te vangen totdat ze klachtenvrij zijn.

Samenwerking

Antes, Pameijer, CVD (Centrum voor Dienstverlening), NAS (Nico Adriaan Stichting) en het Leger des Heils hebben de handen ineen geslagen om in korte tijd opvang te realiseren op de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Deze locatie is voor psychiatrische cliënten die besmet zijn met het coronavirus, waar thuisisolatie niet mogelijk is en/of omdat zij problemen hebben om zich te houden aan de geldende hygiënemaatregelen. Deze cliënten vormen een gevaar voor zichzelf, voor de gezondheid van hun medebewoners en medewerkers en er kan (nog) meer spanning ontstaan op de huidige woonlocatie van de cliënt.

Ondersteuning cliënten

De cliënten die tijdelijk wonen op de Charloisse Lagedijk worden op dezelfde wijze ondersteund en verzorgd als op de woonlocatie bij een van de vijf bovengenoemde organisaties waar ze vandaan komen. Het wordt nadrukkelijk geen medische voorziening. Zodra de cliënten klachtenvrij zijn, keren zij weer terug naar hun oorspronkelijke plek.  Er is plaats voor maximaal 74 cliënten.

Voorbereiding team

Een team van zeer gemotiveerde medewerkers vanuit de vijf bovengenoemde organisaties gaat op 6 april aan de slag. Ter voorbereiding heeft het team een kick-off gehad en is er proef gedraaid. Alles staat klaar om 6 april van start te gaan. We wensen het team heel veel succes!