The Amsterdam Staff Songsters sing for Palu

Benefietconcert op vrijdag 12 oktober

Om geld in te zamelen voor het door aardbevingen en tsunami verwoeste Palu en Sulawesi, geven de Amsterdam Staff Songsters van het Leger des Heils op 12 oktober samen met Sharon Kips een benefietconcert in Almere. Help je mee? Koop een kaartje voor €10,- en kom kijken!
image

Tickets

Tickets zijn vanavond ook aan de deur verkrijgbaar!

Amsterdam Staff Songsters en Palu

Het eiland Sulawesi werd vorige week hard getroffen door de verwoestende aardbeving en tsunami. Het Leger des Heils ter plaatse heeft dringend geld nodig voor hulpverlening en voedsel. Daarom organiseren de Amsterdam Staff Songsters, die nog geen jaar geleden op Sulawesi waren, dit benefietconcert. De entreekosten zijn € 10,- en komen geheel ten goede aan de hulpverlening van het Leger des Heils op Sulawesi. Het concert vindt plaats in De Wegwijzer aan de Makassarweg nr. 80 in Almere.

Tijdens de missiereis van de Amsterdam Staff Songsters naar Hong Kong en Indonesië, was de nu zwaar getroffen stad Palu vijf dagen lang de uitvalsbasis voor concerten, diensten en ontmoetingen op het noordelijke deel van het eiland Sulawesi. Er werden nieuwe vriendschappen gesloten en de koorleden hebben veel van het Leger des Heils-werk ter plaatse gezien, zoals het ziekenhuis. Inmiddels is datzelfde ziekenhuis geëvacueerd; veel gebouwen zijn beschadigd en stroom is er niet. Het Leger des Heils op Sulawesi probeert zoveel mogelijk hulp te verlenen en opvang te creëren, maar de mogelijkheden zijn beperkt.

image

Het Leger des Heils schiet te hulp

Het dodental na de aardbeving met een magnitude van 7.7 en de tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is volgens Indonesische media opgelopen tot ruim 1500. Gevreesd wordt dat dit aantal de komende dagen alleen maar zal stijgen. Het Leger des Heils is sterk vertegenwoordigd in deze regio en heeft ook te maken met slachtoffers en zware beschadigingen aan gebouwen en bezittingen.

De ravage na de vloedgolf van zeker 6 meter hoog is enorm. Duizenden huizen in de regio zijn verwoest en talloze mensen zijn dakloos. De dichtbevolkte regio rond de provinciehoofdstad Palu is zwaar getroffen. Buiten Palu zijn nog geen slachtoffers geteld maar volgens ooggetuigen is er sprake van veel slachtoffers en enorme schade aan bebouwing. In de wijde omtrek zijn dorpen en steden zo goed als verwoest. De hulpverlening komt volgens lokale bronnen moeilijk op gang. De verwoestingen aan de infrastructuur maken het moeilijk om overal goederen en hulp te krijgen. 

help in PaluLeger getroffen maar hulpvaardig
Het Leger des Heils is al meer dan 100 jaar actief in dit gebied. Er zijn op het eiland 195 korpsen, 78 buitenposten, 75 scholen, 5 klinieken, een ziekenhuis, een verpleegstersopleiding, een radiostation en jongens- en meisjeshuizen van het Leger aanwezig. Hoe het met deze faciliteiten gesteld is, is helaas nog onduidelijk. Ondanks eigen verliezen is het Leger des Heils begonnen met hulp aan de getroffenen. Het ziekenhuis is weliswaar zwaar beschadigd, maar nog wel operationeel. Via noodtenten worden momenteel zo veel mogelijk mensen geholpen. Studenten uit de verpleegopleiding van het Leger des Heils zijn onderweg naar de dorpen in de regio. Lokale hulpteams zijn bezig met voorbereidingen en het inventariseren van de noden. Naast directe praktische noodhulp, zoals het uitdelen van voedsel, biedt het Leger ook pastorale ondersteuning aan slachtoffers en hun families. Contact met het door de aardbeving en tsunami getroffen eiland is moeilijk door het wegvallen van stroom en communicatiemiddelen. Wel zijn degenen die kunnen inmiddels gestart met voedseldistributie, ondanks dat de meeste van hen niet eens weten of hun eigen familie er goed aan toe is.

image

Speciale gast: Sharon Kips

Sharon Kips (17 november 1983, Amsterdam) is echtgenote, moeder, vocal coach en zangeres. In 2007 won ze de eerste editie van X-Factor. En in 2010 werd ze benaderd om mee te doen aan Popstars als Mystery Popstar Rood waar ze – dankzij het publiek – als derde mocht eindigen.

Sinds 2007 heeft ze vijf albums opgenomen: Tien, Love will bring you home, Amazing Grace, Groei maar en Onvoorwaardelijk. Waarbij de eerste twee een hoog pop gehalte hadden, heeft Sharon bij de laatste drie albums steeds meer gekozen voor het vertellen van een verhaal. Amazing Grace was Sharons eerste Gospel-album, Groei Maar, Sharons eerste Nederlandstalige album en Onvoorwaardelijk was een mix van beide: een Nederlandstalig Gospelalbum.

Momenteel treedt Sharon regelmatig op als gastsolist bij koren en orkesten. Daarnaast heeft ze in 2017 meegewerkt aan de Matteus Passie en zal ze in 2018 ook weer met Tango Extremo te zien zijn in 11 theaters van Nederland met deze mooie hertaling van de klassieke Matthäus Passion. Naast het optreden is zij steeds meer bezig met haar zangschool waar ze met plezier lesgeeft aan een groeiende groep leerlingen.