Financiën

Hulp voor mensen met financiële problemen

Door zeer uiteenlopen redenen kunnen mensen in de financiële problemen terechtkomen. Het Leger des Heils biedt voor diverse doelgroepen financiële hulp. Hieronder staat een overzicht van de verschillende afdelingen die mensen helpen de financiën weer op orde te krijgen.

Kortdurende opvang

Herstart

Bij Herstart is er 24 uur per dag begeleiding. Men krijgt een eigen kamer en basisbenodigdheden. Herstart helpt onder andere bij inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie en als het nodig is bij het aanvragen van een uitkering of het vinden van een baan of dagbesteding.
Meer over Kortdurende opvang

Tijdelijke woonbegeleiding voor volwassenen en jongeren

Voortgang

Voortgang begeleidt mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar moeite hebben om dat vast te houden. Men heeft moiete met woonvaardigheden en ook spelen vaak schulden een belangrijke rol. De dagstructuur ontbreekt, evenals een passende dagbesteding.
Meer over Tijdelijke woonbegeleiding voor volwassenen en jongeren

Langdurige woonbegeleiding voor volwassenen en jongeren

In Balans / In Balans Take Off

In Balans begeleidt mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar moeite hebben om dat vast te houden. Er spelen meerdere hardnekkige problemen tegelijkertijd, waaronder het ontbreken van woonvaardigheden. Daarnaast is veelal sprake van verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen.
Meer over Langdurige woonbegeleiding voor volwassenen en jongeren

Gezinsbegeleiding

'10' voor Toekomst

Bij ‘10’ voor Toekomst helpen we gezinnen die met meerdere ingewikkelde problemen te maken hebben. Financiële problemen zijn hier een onderdeel van. Door de integrale aanpak leren gezinnen omgaan met hun problemen. Doel is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders.
Meer over Gezinsbegeleiding