Theatertour over Vriendschap in Bij bosshardt

29-01-2019

Vriendschap staat centraal tijdens de Avond van de Vriendschap die op dinsdag 26 maart in Zwolle en woensdag 4 april in Almelo wordt georganiseerd. Bekende en onbekende Nederlanders zetten in de 'Bij Bosshardt'-locaties persoonlijke, waargebeurde verhalen en met live muziek de maatschappelijke waarde van vriendschap op de kaart. O.a. misdaadverslaggever Peter R. de Vries, maar ook iemand als Jaap Jongbloed en buurtbewoners en deelnemers van het Leger des Heils zullen op deze avond te horen en te zien zijn.

Goed en kwaad
De Avond van de Vriendschap is een initiatief van misdaadjournalist-criminoloog Simon Vuyk in samenwerking met Podium Harlingen en het Leger des Heils. In 2015 bracht hij de verhalenbundel Echte Vriendschap uit en begon hij met het organiseren van unieke theatervoorstellingen rond dit thema. De Positieve Criminologie is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Deze wetenschappelijke stroming leert dat je veiligheid niet alleen creëert door onveiligheid te bestrijden, maar vooral ook door opbouwende waarden als geborgenheid, vertrouwen en zorg in een samenleving te bevorderen. Het denken over Goed en Kwaad dient niet alleen te worden gedomineerd door Het Kwaad. Wie vanuit goedheid handelt vervalt minder gauw in het kwaad. Vriendschap is daarbij een sleutelbegrip.

Vriendschap is onmisbaar
Leger des Heils heeft dit unieke theaterconcept, waarin de kernwaarden van de wereldwijde hulporganisatie een podium krijgen, omarmd. De ambitie is om de Avonden van de Vriendschap uit te rollen over het hele land in de Bij Bosshardt-locaties. Daarbij zullen steeds de locaties eenmalig worden omgetoverd tot een theater.

De toegang is gratis en de avond begint om 19.30 uur. Kaarten voor de avond moeten voor Zwolle van te voren even gereserveerd worden. Dat kan via het nummer: 038 454 8783. Adres: Bij Bosshardt Zwolle, Geert Grootestraat 11, 8022 CG  Zwolle.
Voor Almelo hoeft er geen reservering gemaakt te worden. Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht. Adres: Bij Bosshardt Almelo, Troelstralaan 1, 7604 VW  Almelo.