Joop van Alfen al 70 jaar vrijwilliger bij het Leger des Heils!

05-02-2018

Joop en Agnes - kopie

Wat ik het mooiste vind aan mijn werk is het er zijn voor mensen die me nodig hebben”

Een bekend gezicht is hij in Hengelo; Joop van Alfen. Op donderdag 22 februari wordt hij maar liefst 90 jaar! En nog steeds is Joop actief en betrokken bij dat wat hij het liefste doet namelijk: mensen helpen die hem hard nodig hebben. En dat doet hij al 70 jaar bij het Leger des Heils. Velen kennen zijn vertrouwde gezicht in de kledingwinkel waar hij nog vier dagdelen in de week werkzaam is. Hij houdt ervan om te werken en onder de mensen te blijven.

Joop is als twintiger in contact gekomen met het korps van het Leger des Heils in Enschede. Officier Jan Kuper nodigde hem destijds uit om eens een kerkdienst bij te wonen. Dat heeft Joop gedaan en daarna is hij altijd bij het Leger des Heils gebleven. Hij heeft ook altijd als vrijwilliger gewerkt en heeft zijn vrouw bij het Leger des Heils leren kennen.

Feest op 21 februari
Op woensdag 21 februari wordt Joop, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s, in het zonnetje gezet. Hij wordt die dag apart thuis opgehaald waarna er een receptie voor genodigden is om 16.00 uur in het gebouw van Bij Bosshardt in Hengelo. De muziekband van korps Enschede is ook aanwezig om het geheel een muzikaal tintje te geven. De organisatie van dit feest is een samenwerking tussen Bij Bosshardt Hengelo en het Gildecollege in Hengelo waar leerlingen van de 3e klas VMBO het organiseren van een evenement in hun takenpakket hebben.

Een huiskamer voor de buurt
Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een huiskamer waar iedereen welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten.