Sport en Vrije Tijd

Vrije tijd als essentieel onderdeel van herstel naar het gewone leven

Zinvolle vrijetijdsbesteding is voor het Leger des Heils een essentieel onderdeel van het herstel naar het gewone leven. Daarom bieden wij programma’s en activiteiten aan om deelnemers hun passies te laten ontdekken en doen. In samenwerking met onze partners, zoals sport- en hobbyverenigingen, zetten wij de kracht van vrije tijd in om mensen weer mee te laten doen. In het proces van herstel speelt de deelnemer de grootste rol; wij bieden hierbij ondersteuning en begeleiding. Daarom zoeken we samen met de deelnemer naar een invulling van vrije tijd die het beste bij hem/haar past. Dat levert veel op, zoals inspiratie, plezier, energie, netwerk en bevestiging. Vrijetijdsbesteding verhoogt het welbevinden en de eigenwaarde van de deelnemers.

Sportaanbod

Life Goals Den Haag verbindt Haagse zorginstellingen, sportaanbieders, belangenorganisaties en de gemeente. Dankzij deze nieuwe coalitie wordt er een sport- en beweegaanbod gecreëerd voor mensen waarvoor het reguliere sportaanbod vaak niet toegankelijk is. Dit sport- en beweegaanbod wordt uitgevoerd door maatschappelijke sportcoaches die in vier Haagse wijken en bij verschillende sportverenigingen in Den Haag actief zijn. Life Goals Den Haag biedt twee verschillende activiteiten aan: 

  • Sportpleintjes in de wijk: bieden een vrijblijvend, wekelijks sport- en beweegprogramma op vaste dagen en tijden.
  • Sportverenigingen: bieden wekelijks een speciaal sportprogramma voor boksen, volleybal, en hiphopdans.

Meer info via http://stichtinglifegoals.nl/life-goals-programmas/life-goals-den-haag/

Voetbal

In samenwerking met Reakt leiden wij een voetbalteam dat op dinsdag en donderdag traint bij voetbalvereniging RAS. Daarnaast kunnen voetballiefhebbers meespelen in onze teams tijden Dutch Street Cup, een landelijk voetbaltoernooi georganiseerd vanuit Life Goals.

Meer informatie

Meer informatie ontvangen of aanmelden kan via Dewi Visser, Coördinator Vrije Tijd.

dewi.visser@legerdesheils.nl