Winterkoudeopvang Den Haag gaat voor drie nachten door

05-04-2021

Alle dak- en thuislozen, ook de niet-rechthebbenden, kunnen tot en met donderdagochtend 15 april terecht in de winterkoudeopvang. De temperatuur daalt dusdanig dat de vier grote steden hebben besloten de regeling voor deze drie nachten te verlengen. De opvang is bedoeld voor alle daklozen in Den Haag die niet in staat zijn om bij aanhoudende kou alternatief onderdak te vinden. De winterkoudeopvang stopt op donderdagochtend 15 april.

De nachtopvang die tijdens de winterkouderegeling wordt aangeboden, is bedoeld om alle dak- en thuislozen te beschermen voor mogelijke gezondheidsschade door het weer. Als het ’s nachts door vrieskou of extreem weer te gevaarlijk wordt om buiten te slapen, bepalen de GGD's en gemeenten van de vier grote steden (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) samen wanneer de winterkouderegeling in deze steden ingaat. Ook geven zij aan wanneer de winterkouderegeling weer stopt. De regeling duurt meestal meerdere nachten en kan afhankelijk van het weer in de wintermaanden meerdere keren van kracht zijn.

Toegang tot de opvang

Tot en met de ochtend van donderdag 15 april kunnen dak- en thuislozen tussen 18.00 uur en 8.00 uur bij de opvanglocatie aan de Randveen 64 (Escamp) terecht. De opvang biedt een avondmaaltijd, douche, slaapplaats, een ontbijt de volgende ochtend en lunch in de middag. Tijdens de winterkouderegeling is er zorg, begeleiding en beveiliging aanwezig.