Corona

Corona maatregelen van Leger des Heils W&G Noord

Op deze pagina leest u onze maatregelen en delen we actuele informatie over onze locaties.
image

Leger des Heils, Welzijns- en Gezondheidszorg Noordoost zet - ook ten tijde van een coronacrisis - alles op alles om mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, te ondersteunen.
Het coronavirus zorgt in Nederland voor een ongewone situatie met bijzondere maatregelen. Er zullen ook creatieve en ad hoc maatregelen nodig kunnen zijn. Als Leger des Heils doen we er alles aan de zorg en begeleiding voor onze deelnemers zo goed mogelijk te doen. We zijn dankbaar voor ieders inzet daarbij!

Onze medewerkers zijn beschikbaar voor mensen die een beroep doen op onze hulp en ondersteuning. In geval van ziekte kan een collega de ondersteuning van diens deelnemers, waarnemen. Als de situatie zich aandient dat er door ziekte gaten in het rooster vallen, kunnen medewerkers van afdelingen die normaliter niet direct bij de zorg betrokken zijn, inspringen voor hand en spandiensten. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers. Uiteraard kijken we hierbij goed naar de mogelijkheden en de kwaliteit van zorg. Dit kan per situatie verschillen.

Adviezen RIVM opvolgen
De adviezen van het RIVM gelden voor iedereen. We bespreken deze dan ook met de mensen die een beroep doen op onze zorg en ondersteuning. In geval van een mogelijke besmetting nemen we contact op de plaatselijke GGD en spreken we met betrokkene door wat de beste manier van handelen is. Dat geldt ook als we ons zorgen maken over mensen die buiten slapen en/of in de laagdrempelige opvanglocaties.

24-uur afdelingen
24-uurs afdelingen zijn zorglocaties. Dit betekent dat we zo lang mogelijk zorg blijven bieden.
Uitzonderingen zullen hier genoemd worden.

Dag- nachtopvang
De dag- en nachtopvang is een zorglocatie. Dit betekent dat we zo lang mogelijk zorg blijven bieden.
Kijk hier hoe we dat georganiseerd hebben.

Huiskamers voor werkers in de prostitutie
Kijk hier hoe we dat georganiseerd hebben.

Bij Bosshardt
Een aantal Bij Bosschardt locaties is geopend, al dan niet met aangepaste openingstijden, maar ook is een aantal gesloten.
Check de Facebookpagina van de Bij Bosshardt of neem contact op met de betreffende locatie voor de exacte openingstijden.

50|50 locaties
50|50 is aangemerkt als zorglocatie. Dit betekent dat we zo lang mogelijk zorg blijven bieden.
Uitzonderingen zullen hier genoemd worden.

Ambulant medewerkers
Onze zorg gaat door, dat betekent dat onze ambulant werkers ook tijdens corona huisbezoeken afleggen, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM.

Medewerkers van het Bedrijfsbureau werken zoveel mogelijk thuis of op gepaste afstand op kantoor.
Het bedrijfsbureau is wel telefonisch bereikbaar via 088 - 065 2240 of via info.noordoost@legerdesheils.nl

Overzicht van al onze afdelingen