Coronavirus: wat doet het Leger des Heils?

Het Leger des Heils in Nederland zet - ook ten tijde van een coronacrisis - alles op alles om mensen die zorg en hulp nodig hebben, te ondersteunen. Het coronavirus zorgt in Nederland voor een ongewone situatie met bijzondere maatregelen. Er zullen ook creatieve en ad hoc maatregelen nodig kunnen zijn. Als Leger des Heils doen we er alles aan de zorg, toezicht en begeleiding voor onze deelnemers zo goed mogelijk te doen. We zijn dankbaar voor ieders inzet daarbij.

Onze medewerkers zijn beschikbaar voor mensen die een beroep doen op onze hulp, ondersteuning en toezicht. In geval van ziekte kan een collega de ondersteuning van diens deelnemers, waarnemen. Als de situatie zich aandient dat er door ziekte gaten in het rooster vallen, kunnen medewerkers van afdelingen die normaliter niet direct bij de zorg betrokken zijn, inspringen voor hand en spandiensten. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers. Uiteraard kijken we hierbij goed naar de mogelijkheden en de kwaliteit van zorg. Dit kan per situatie verschillen.  

Adviezen RIVM opvolgen
De adviezen van het RIVM gelden voor iedereen. We bespreken deze dan ook met de mensen die een beroep doen op onze zorg, toezicht en ondersteuning. In geval van een mogelijke besmetting nemen we contact op de plaatselijke GGD en spreken we met betrokkene door wat de beste manier van handelen is. Dat geldt ook als we ons zorgen maken over mensen die buiten slapen en/of in de laagdrempelige opvanglocaties. 

Buurtwerk
De locaties voor buurtwerk van het Leger des Heils zijn gesloten voor publiek. Er worden geen gezamenlijke activiteiten meer georganiseerd. Wel vindt het Leger des Heils het belangrijk om contact te houden met de deelnemers aan de verschillende activiteiten. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van (mobiele) telefonie en online mogelijkheden. Waar maaltijdprojecten niet door kunnen gaan, kijken we naar andere manieren om maaltijden aan te bieden (haal- of brengservice).

Je kunt ook aan ons doneren, zodat we ons buurtwerk voort kunnen zetten.
Doneer

Bericht van commandant Hannelise Tvedt

"Wat een vreemde tijd is dit. Wat zijn er veel zorgen. Zorgen om gezondheid, om financiën, om de dagelijkse boodschappen. Verdriet om ziekte of zelfs het overlijden van dierbaren. Juist daarom: heb oog voor elkaar. Laten we dit samen doen. Laten we afspreken dat de sterken onder ons de zwakken bijstaan. En laten we niet accepteren dat ook maar iemand het gevoel heeft er alleen voor te staan."

Lees haar hele bericht hier.

Is er wel hulp voor daklozen in tijden van Corona?

Trouw 17-3-2020

In Gent verruilde een aantal daklozen dit weekend de plastic matrasjes in de nachtopvang voor vederzachte hotelbedden. Schepen Rudy Coddens regelde dat in een paar uur met lokale hoteliers, die hun slaapvertrekken al eerder leeg zagen stromen. Coddens maakte zich zorgen over de hutje-mutje-nachtopvang, waar vaak meerdere mensen samen op één kamer slapen.

Lees het hele artikel op de website van Trouw.

Dringend appèl op kabinet: NU 10.000 woningen nodig

Campagne-thuisblijven-mobile
Door corona is de situatie in de opvang nóg nijpender geworden. Hoe lossen we dat op? Lees hier over onze campagne: Thuisblijven, hoe dan?!

Sluitingen

Vanwege de richtlijnen van de overheid zijn onderstaande locaties voorlopig gesloten:

- Onze buurthuiskamers in de buurt zijn gesloten. Wij hebben vele creatieve manieren gevonden om onze bezoekers toch te ondersteunen. Onderaan de pagina ziet u enkele voorbeelden van initiatieven.

- Onze kledingwinkels zijn gesloten.

- 50|50 Hotel en congrescentrum Belmont is gesloten.

Online stream samenkomst

image
Er zijn op dit moment geen samenkomsten. Als alternatief kunt u zondag om 10.00 uur een online samenkomst volgen.
Start stream (zondag 10.00 uur)

In Winschoten...

image
...worden in het korpsgebouw mondkapjes genaaid

In Nijmegen...

image
..konden we gisteren heerlijk eten uitdelen vanuit onze huiskamer! Verse friet, falafel, gepofte aardappel en heerlijke crêpes!
Met dank aan Potatoes NJ

In Rotterdam...

image
..hebben we een quarantaine locatie voor dak- en thuislozen geopend. In deze locatie is nu ruimte voor 5 personen, we kunnen opschalen naar 12 bedden.

In Amsterdam

image
... een schoonmaakpartner schonk 50 tablets voor kinderen die zorg van het Leger des Heils ontvangen om eenzaamheid te voorkomen.