Coronavirus: wat doet het Leger des Heils?

Het Leger des Heils in Nederland zet - ook ten tijde van een coronacrisis - alles op alles om mensen die zorg en hulp nodig hebben, te ondersteunen. Het coronavirus zorgt in Nederland voor een ongewone situatie met bijzondere maatregelen. Er zullen ook creatieve en ad hoc maatregelen nodig kunnen zijn. Als Leger des Heils doen we er alles aan de zorg, toezicht en begeleiding voor onze deelnemers zo goed mogelijk te doen. We zijn dankbaar voor ieders inzet daarbij.

Onze medewerkers zijn beschikbaar voor mensen die een beroep doen op onze hulp, ondersteuning en toezicht. In geval van ziekte kan een collega de ondersteuning van diens deelnemers, waarnemen. Als de situatie zich aandient dat er door ziekte gaten in het rooster vallen, kunnen medewerkers van afdelingen die normaliter niet direct bij de zorg betrokken zijn, inspringen voor hand en spandiensten. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers. Uiteraard kijken we hierbij goed naar de mogelijkheden en de kwaliteit van zorg. Dit kan per situatie verschillen.  

Adviezen RIVM opvolgen
De adviezen van het RIVM gelden voor iedereen. We bespreken deze dan ook met de mensen die een beroep doen op onze zorg, toezicht en ondersteuning. In geval van een mogelijke besmetting nemen we contact op de plaatselijke GGD en spreken we met betrokkene door wat de beste manier van handelen is. Dat geldt ook als we ons zorgen maken over mensen die buiten slapen en/of in de laagdrempelige opvanglocaties. 

Buurtwerk
De locaties voor buurtwerk van het Leger des Heils zijn gesloten voor publiek. Er worden geen gezamenlijke activiteiten meer georganiseerd. Wel vindt het Leger des Heils het belangrijk om contact te houden met de deelnemers aan de verschillende activiteiten. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van (mobiele) telefonie en online mogelijkheden. Waar maaltijdprojecten niet door kunnen gaan, kijken we naar andere manieren om maaltijden aan te bieden (haal- of brengservice).

Je kunt ook aan ons doneren, zodat we ons buurtwerk voort kunnen zetten.
Doneer

Bericht van commandant Hannelise Tvedt

"Wat een vreemde tijd is dit. Wat zijn er veel zorgen. Zorgen om gezondheid, om financiën, om de dagelijkse boodschappen. Verdriet om ziekte of zelfs het overlijden van dierbaren. Juist daarom: heb oog voor elkaar. Laten we dit samen doen. Laten we afspreken dat de sterken onder ons de zwakken bijstaan. En laten we niet accepteren dat ook maar iemand het gevoel heeft er alleen voor te staan."

Lees haar hele bericht hier.

Sluitingen

Vanwege de richtlijnen van de overheid zijn onderstaande locaties voorlopig gesloten:

- Onze buurthuiskamers in de buurt zijn gesloten. Wij hebben vele creatieve manieren gevonden om onze bezoekers toch te ondersteunen. Onderaan de pagina ziet u enkele voorbeelden van initiatieven.

- Onze kledingwinkels zijn gesloten.

- 50|50 Hotel en congrescentrum Belmont is gesloten.

Dringend appèl op kabinet: NU 10.000 woningen nodig

Campagne-thuisblijven-mobile
Door corona is de situatie in de opvang nóg nijpender geworden. Hoe lossen we dat op? De afgelopen tijd voerden wij campagne met de slogan Thuisblijven, hoe dan?! Lees hier meer over onze campagne.

Houvast

Het Leger des Heils biedt praktische hulp in deze onzekere tijd waarin het Coronavirus bepalend is in ons land. Ook al zijn onze locaties in de buurt gesloten, wij zoeken naar creatieve manieren om dichtbij mensen te zijn en hen een glimlach te bezorgen. Zo zijn we zelfs dichterbij dan je denkt!

We kunnen ons voorstellen dat je, naast praktische hulp, juist in deze onzekere tijd zoekt naar houvast en steun. Je kunt dat vinden bij andere mensen, maar ook bij God. Het Leger des Heils gelooft in God, die zelfs in de meeste barre omstandigheden erbij wil zijn. Hij is trouw en het Ankerpunt, onze Hoop in een onzekere, kwetsbare, tijd. Als u hierover vragen hebt, wilt doorpraten of behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek of gebed, kunt u contact opnemen met iemand van de buurtlocatie van het Leger des Heils in uw omgeving.

U kunt ons ook mailen.  Wij zullen u dan in contact brengen met iemand van een buurtlocatie van het Leger des Heils, die voor u het meest relevant en dichtbij is.

Online stream samenkomst

image
Er zijn op dit moment geen samenkomsten. Als alternatief kunt u zondag om 10.00 uur een online samenkomst volgen.
Start stream (zondag 10.00 uur)

In Amsterdam...

image
...bezorgt collega Hille vanuit de Bij Bosshardt in Amsterdam Zuid Oost maaltijden bij oudere mensen die zoveel mogelijk thuisblijven. Help jij ons dichtbij te blijven in corona-tijd? Steun ons dan via bovenstaande doneerknop

In Zwolle...

image
... Muzikanten van korps Zwolle spelen bij mensen die door ziekte of ouderdom hun huis niet meer uit kunnen. Wat een ontroering, ook van buurtgenoten die komen luisteren.

In Ede...

image
...hebben we gekookt voor Pastor Max. Hij verzorgt 2x per week een maaltijd voor dak- en thuislozen in Ede. In de Meet - Inn wordt de maaltijd altijd klaargemaakt en daar wordt ook gezamenlijk gegeten. Omdat dat vanwege het Corona virus nu niet mogelijk is, hebben wij aangeboden om de " donderdagmaaltijd" voor onze rekening te nemen. We hebben 40 bakjes gevuld met lekkere vers gemaakte Chili con carne, deze worden vandaag aan de mensen uitgedeeld!

In Eindhoven...

image
... ontving Leger Des Heils korps Eindhoven
zes rijkelijk gevulde boodschappentassen van de Vrouwengroep van de Fatih moskee met de woorden: “We moeten elkaar in deze tijd vooral helpen.” Wat een mooie actie! Hartelijk dank!