Missiereis 2022 - Slowakije

In Kampen is een groep van zeven jongeren al langere tijd bezig om geld in te zamelen voor een missiereis/werkvakantie naar Rwanda. Helaas lijkt het door Corona voorlopig nog niet mogelijk om daar (veilig) heen te gaan. Daarom hebben we samen met de jongeren uit Kampen besloten om komende zomer niet naar Rwanda maar naar Slowakije te reizen. En er is nog plek voor meer deelnemers! 

De reis zal 15 t/m 23 juli plaatsvinden. In Slowakije zullen we verschillende binnen- en buitenruimtes opknappen, activiteiten organiseren voor de lokale kinderen en contact maken met de buurt rondom één van de korpsen. Elke deelnemer spaart voor deze week 650 euro (door middel van crowdfunding of je eigen spaargeld) om zo de eigen reis te kunnen betalen en daarnaast lokaal de benodigde materialen te kunnen kopen.

Hoe ziet het programma er uit?

Vrijdag 15 juli

We verzamelen vroeg in de ochtend en vertrekken dan richting Slowakije (Plavecký Štvrtok). Hier maken we kennis met de lokale leiders van het korps en krijg je de tijd om bij te komen van je reis.

Zaterdag 16 juli

Je gaat de verschillende locaties bekijken die opgeknapt moeten worden, inventariseren welke materialen er nodig zijn en met dit boodschappenlijstje gaan we lokale bouwmarkten af. Ook beginnen we deze dag vast met het klaarmaken van de ruimtes die opgeknapt gaan worden.

Zondag 17 juli

's ochtends is er uiteraard een samenkomst in het korps. Hier kunnen wij ons als groep voorstellen, gaan we lunchen/contact maken met de lokale mensen en daarna is het tijd om echt aan de slag te gaan!

Maandag 18 juli & Dinsdag 19 juli

We gaan weer verder met het opknappen van de verschillende ruimtes, we gaan contact maken met de lokale bevolking en organiseren een leuke middag voor kinderen.

Woensdag 20 juli

Op de woensdag maken we een klein uitstapje aan gaan we de hoofdstad Bratislava bezoeken! Uiteraard niet heel de dag, want alle projecten moeten wel af! ;-)

Donderdag 21 juli & Vrijdag 22 juli

Deze dagen gebruiken om weer verder te werken aan alle projecten en (als het mogelijk is) sluiten we de vrijdag af met een leuk buurt feestje!

Zaterdag 23 juli

De zaterdag gebruiken we om weer terug te reizen naar Nederland.

Meer informatie / Aanmelden

Lijkt het jou leuk om mee te gaan of heb je nog vragen? Stuur dan een email naar maikel.stuivenberg@legerdesheils.nl