Woonproject Lichtpenweg

Zelfstandig wonen met ondersteuning voor jongeren

Woonproject Lichtpenweg in Amersfoort is voor jongeren die na het afronden van hun kamertrainingscentrum zelfstandige woonruimte met ondersteuning zoeken.

De overgang van een kamertrainingscentrum naar zelfstandig wonen kan groot zijn. Een risico van deze grote overgang is dat jongeren een terugval in hun ontwikkeling laten zien of hierin zelf stagneren. In de adolescentieperiode (16 t/m 27 jaar) wordt er van jongeren een bepaalde mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid verwacht. Jongeren moeten zelfstandig gaan wonen, financiële zaken regelen en in toenemende mate belangrijke beslissingen nemen. Een deel van de jongeren zijn kwetsbaar en hebben bij de overgang naar volwassenheid ondersteuning nodig.

Lichtpenweg-6_5Wonen op de Lichtpenweg

De Lichtpenweg biedt, in een voormalig kantoorpand met vijf etages, deze ondersteuning. Eén vleugel van het pand is verbouwd tot een wooncomplex voor kamerbewoning. Elke verdieping heeft 17 kamers. De kamers hebben een oppervlakte van 15 tot 20 m2 met ieder een eigen wastafel. De ruime keuken, douches en toiletten worden gedeeld met bewoners, zowel werkend als studerend in de leeftijd tot 28 jaar. Samen met deze bewoners geef je het samenleven vorm. Denk hierbij aan zaken als het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes, gang- vergaderingen, samen eten of leuke dingen doen.  

Begeleiding

Wanneer je via Leger des Heils op de Lichtpenweg komt wonen, is het noodzakelijk dat je een hulpvraag hebt, waarbij je ondersteuning nodig hebt van de begeleiders. Samen met je begeleider schrijf je een plan hoe je wilt toewerken naar zelfstandig wonen en dit samen met je begeleider wilt vormgeven.

Iets voor jou?     

  • Je hebt een begeleidingsvraag.      
  • Je vindt het leuk om samen te wonen met anderen.   
  • Je bent tussen de 18 en 28 jaar.   
  • Je bent in staat om huur te betalen (€280,- tot €320,-).     
  • Je bent in staat om borg te betalen (in 1 keer of in termijnen).     
  • Je hebt een WA-verzekering en inboedelverzekering of bent bereid deze af te sluiten.

Locatie

Het wooncomplex is gelegen aan de Lichtpenweg 6 te Amersfoort. Station Schothorst bevindt zich op 5 minuten loopafstand, het centrum van Amersfoort op 10 minuten fietsafstand. Andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld een supermarkt liggen binnen handbereik.