Wijkverpleging

Als u zelfstandig kunt blijven wonen maar wel verzorging of verpleging nodig heeft, kunt u gebruik maken van wijkverpleging Almere. Team wijkverpleging van het Leger des Heils biedt u graag de zorg die u nodig heeft om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Wij denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. U staat bij ons centraal, samen met uw familie en/of mantelzorger. De wijkverpleegkundige kan direct een indicatie stellen.

Aanmelden

U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn bereikbaar tussen 8.00 u en 23.00 u. Wordt er niet opgenomen? Dan kunt u een voicemailbericht achterlaten.
T: 06-27746159

Respijtzorg

Heeft u een plaats nodig waar u een tijdje in alle rust en veiligheid kunt verblijven? Om uw mantelzorger te ontlasten? Ons professionele thuiszorgteam en vrijwilligers staan voor u klaar! Zij ontvangen u in een huiselijke sfeer – bijna zoals thuis. Om u de zorg en aandacht te geven waaraan u behoefte heeft. Uw naaste(n) krijgt alle ruimte om in de dagelijkse zorg een rol te spelen. U beschikt over een appartement met keuken, badkamer en een extra slaapkamer. De appartementen bevinden zich in Parkhaeghe, in het centrum van Almere-Buiten.

Bij ons kunt u tijdelijk ondersteuning en zorg ontvangen wanneer dat in uw eigen omgeving niet kan. Bijvoorbeeld omdat uw mantelzorger tijdelijk niet voor u kan zorgen, even ‘vrijaf’ nodig heeft om de zorgtaken langer vol te houden (respijtzorg) of omdat uw woning niet geschikt is voor uw situatie.

Wij bieden

  • advies, ondersteuning en zorg in overleg: u blijft de regisseur
  • één vaste contactpersoon tijdens uw verblijf
  • gekwalificeerd en gemotiveerd personeel
  • begeleiding, persoonlijke verzorging en/of verpleging, dagverzorging