SchuldHulpMaatje

Je financiële situatie de baas

Samen met SchulpHulpMaatje bieden we mensen de kans om de regie over hun leven weer terug te krijgen. Iedereen kan terecht bij het inloopspreekuur voor een kleine of grote vraag. Als er meer hulp nodig is dan koppelen we iemand aan een maatje. Want vaak kom je er alleen niet meer uit.

Hulp bij financiële problemen

Voor mensen die hun financiële situatie de baas willen worden
Nederland is een duur land. Met een minimum inkomen is het een opgave om rond te komen. Maar ook door tegenslagen zoals ziektes, werkeloosheid of echtscheidingen, raken mensen in financiële nood. Vaak komen mensen er alleen niet meer uit. Het probleem is dan namelijk te complex geworden. Wij werken samen met SchuldHulpMaatje om mensen de regie op hun leven weer terug te geven.

Laagdrempelig en persoonlijk
Voor veel mensen kan de drempel naar formele hulp hoog zijn. De situatie is te complex of schaamte speelt een rol. Daarom zijn we makkelijk toegankelijk via inloopspreekuren. En we werken met goed opgeleide vrijwilligers, die niet alleen aan het financiële probleem werken. Maar ook aandacht hebben voor de persoonlijke omstandigheden en de tijd nemen om een vertrouwde relatie op te bouwen.

Inloopspreekuren voor kleine en grote vragen
Alle Utrechters met financiële vragen of problemen kunnen zonder afspraak binnen lopen op inloopspreekuren. Ter plekke helpen wij bijvoorbeeld met het invullen van formulieren, het voeren van telefoongesprekken of het lezen van een brief. Er zijn nu zeven spreekuren in de stad, maar er wordt gewerkt aan uitbreiding. Als de vraag moeilijker is, koppelen we mensen aan een maatje.

Uitgebreidere hulp met een maatje
Maatjes geven langdurige begeleiding aan mensen met een complexere situatie. Het zijn vrijwilligers die zijn opgeleid en getraind om een helpende hand te bieden voor een langere periode. Zij bouwen een relatie op en helpen zoeken naar een blijvende oplossing. De maatjes worden begeleid door professionals van SchuldHulpMaatjes en het Leger des Heils.

Samenwerken met Buurtteams
Wanneer de problematiek te complex is, kan een Buurtteam worden ingeschakeld. Andersom kunnen hulpverleners van het Buurtteam mensen die bij hen aankloppen, verwijzen naar de inloopspreekuren. De formele begeleiding vanuit het Buurtteam kan ook goed gecombineerd worden met de professionele begeleiding van een maatje vanuit Leger des Heils / SchuldHulpMaatje.  

Wil je hulp?
Je kunt binnenlopen tijdens de inloopspreekuren. Je kunt ook eerst informatie vragen via de website van SchuldHulpMaatje of bellen met de coördinator 06-21967860.

Wil je vrijwilliger worden?
Wil jij het verschil maken in iemands leven, zodat hij/zij het daarna weer ziet zitten? Als maatje breng overzicht en maak je een plan voor een oplossing. Bovendien wil je er voor iemand zijn. Een luisterend oor betekent veel. Alle maatjes worden opgeleid en begeleid door professionals van SchuldHulpMaatje en het Leger des Heils. Bekijk de vacature op onze website of op de site van SchuldHulpMaatje.