Woonzorgcentrum Merenhoef

Woonzorgcentrum Merenhoef te Maarssen is een onderdeel van Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg Midden Nederland

Woonzorgcentrum Merenhoef biedt kleinschalige verpleeghuiszorg aan 39 bewoners op de afdeling PG en verzorgingszorg aan 38 somatische bewoners, zowel echtparen als alleenstaanden. Daarnaast hebben wij appartementen ingericht voor kortdurend verblijf. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld aan te sterken na een ziekenhuisopname of om gedurende een vakantieperiode de mantelzorg te ontlasten. Op onze locatie zijn ook aanleunwoningen aanwezig waar extramurale zorg geboden wordt. Samen met ons professionele team bieden wij een prettige leefomgeving die volledig aansluit bij de moderne woon- en leefnormen, gericht op eigen regie van bewoners samen met hun netwerk.

Merenhoef is een christelijk woonzorgcentrum. We willen kwetsbare ouderen en hun netwerk faciliteren om zo veel mogelijk de regie over het eigen leven te hebben en te houden. Merenhoef scoort hoog in het tevredenheidsonderzoek onder bewoners. Er wordt veel georganiseerd: uitjes, barbecues, soos, bingo, etc. Ook buurtbewoners schuiven regelmatig aan in het restaurant of op de koffieochtenden.

Bij Merenhoef worden dagactiviteiten aangeboden voor senioren met (beginnende) geheugenproblemen en hun evt. mantelzorgers (Amandelhof en Blijf Actief Groep). Tot slot bent u om de week op maandagavond ook van harte welkom in ons restaurant 'de Hoeve' voor een lekkere, betaalbare en gezellige maaltijd.

Voor wonen in Merenhoef is een WLZ-indicatie nodig. In sommige gevallen kan uw huisarts een tijdelijke indicatie aanvragen. De 1-persoonsappartementen hebben een ruime woonslaapkamer met een aangrenzende kitchenette en badkamer. De 2-persoonsappartementen zijn voorzien van een zitkamer met open keuken. Aangrenzend is een slaapkamer en badkamer.

Ans (83) woont sinds een jaar in Merenhoef. ‘Ik hikte er tegenaan om uit mijn vertrouwde huis weg te gaan. Dat is niet niks! Daarom heb ik eerst een paar maanden alleen maar ontbeten in Merenhoef. Zo kon ik aan de sfeer wennen en wat mensen leren kennen. Daardoor werd de overgang minder groot. Ik vind het erg fijn dat hier aandacht voor is. Nu ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Het is een veilig gevoel dat er altijd mensen in de buurt zijn.’

Ontwikkelingen
Er is vanuit Merenhoef een continue ontwikkeling gaande tot omvorming naar een multifunctioneel woonzorgcentrum. Ontwikkelingen zoals belevingsgerichte zorg, extramurale zorg en het fungeren als wijksteunpunt zijn in volle gang.

Aanmelden?
Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via T (088) 06 57 400. Voor direct aanmelding kunt u hier het digitale aanmeldformulier invullen. 

Downloads

Kwaliteitsverslag Verpleeghuiszorg 2018 - Leger des Heils WG(3).pdf