Geestelijke verzorging

Binnen het Leger des Heils wordt er vanuit twee kanten geestelijke verzorging geboden. Zo heeft Stichting Welzijns- en Gezondheidszorg geestelijk verzorgers in dienst en staat het kerkgenootschap mensen bij die pastorale zorg behoeven.

Geestelijk verzorgers geven speciale aandacht aan zingeving en levensvragen. Wanneer je een moeilijke situatie doormaakt of met verlies te maken hebt, kan het behulpzaam zijn om met een geestelijk verzorger te praten. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen: “Waarom overkomt mij dit? Hoe moet ik nu verder?” Deze en andere levensvragen kan een geestelijk verzorger samen met jou verkennen, om een nieuwe weg te kunnen vinden.

In het gesprek met een geestelijk verzorger bepaal jij waar het over gaat, het gaat om wat jij belangrijk vindt. Dat kan van alles zijn: keuzes maken, terugkijken op het verleden, omgaan met verlies of vragen over jouw geloof. Wij zijn er voor iedereen.

Op verschillende locaties van het Leger des Heils is regelmatig een geestelijk verzorger aanwezig. Op sommige locaties worden groepsbijeenkomsten georganiseerd. We besteden aandacht aan de feestdagen en aan bijzondere of ingrijpende gebeurtenissen.

Heb je behoefte aan een gesprek met een geestelijk verzorger? Benader ons dan voor een afspraak.

Meer informatie