Domus+ De Heem Heijcopperkade

Beschermd wonen in een prikkelarme omgeving

De Heem HeijcopperkadeDe Heem Heijcopperkade bevindt zich in het groene hart van provincie Utrecht. Midden in de weilanden vind je een rustige bescheiden ingerichte woongemeenschap waar 22 bewoners kleine stappen kunnen zetten in hun hersteltraject. Het unieke concept van deze woonvoorziening is dat deelnemers aan de rand van de stadskernen, aarden in een prikkelarme omgeving. Zelfstandig wonen, zeker in de steden, blijkt te ingewikkeld voor deze deelnemers. In een prikkelarme omgeving krijgen zij de rust die ze nodig hebben.

Begeleiding

Deelnemers worden tijdens hun verblijf begeleid middels de herstelgerichte methode waarbij in kleine stappen, samen met de externe behandelaars, toegewerkt wordt naar de realisatie van haalbare wensen en doelen. Alle bewoners hebben een persoonlijk begeleider die hen hierin ondersteunt. Middelengebruik wordt toegestaan, hier worden wel afspraken over gemaakt. Deelnemers worden geacht zich te houden aan de huisregels om samenleven met andere bewoners mogelijk te maken.

Wonen en werken

De heem dagbesteding

Alle bewoners hebben een eigen cabin met daarin een woon-/slaapkamer en een badkamer. De cabins zijn voorzien van een TV-aansluiting, WIFI, bed, tafel, stoel en gordijnen. De centrale plaats van de woongemeenschap is het hoofdgebouw. Hier komen bewoners (eventueel) samen om te eten, TV te kijken, biljarten, sporten of voor een gesprek. In het gebouw bevinden zich een keuken, bescheiden winkeltje, sportruimte, woonkamer en bewonerskantoor.

Bij herstel hoort ook weer oppakken van een dagritme en een zinvolle invulling van je dag. Op locatie is een werkplaats beschikbaar en is het mogelijk om gecoacht te worden bij het uitvoeren van kleine taken tot weer deels of zelfs volledig betaalde werkzaamheden.

Indicaties

Op locatie Heijcopperkade kunnen deelnemers met een gecombineerde indicatie wonen. De grondslag en voorwaarde voor opname is in de meeste gevallen een onderliggende WLZ (VG)-indicatie of mogelijkheid deze op later moment om te zetten. Daarnaast bieden we een plek voor cliënten die vanuit detentie willen re-integreren in de maatschappij. Het gaat dan om verblijfs-, begeleiding-, en behandelindicaties vanuit de WLZ-VG; Strafrechtelijk Forensische zorg; GGZ+ en 24 uurs intensief WMO indicaties