“Mijn vader was psychiatrisch patiënt en verslaafd. Bij mijn geboorte was hij nog gezond. In mijn jeugd heb ik alles voorbij zien komen, maar ik kon mijn vader niet helpen. In mijn ogen kreeg hij ook geen goede hulp. Al vanaf de basisschool wist ik dat ik dit werk wilde doen. De zorg moet beter en ik ben ervan overtuigd dat ik er van hieruit iets aan kan doen.”

Verhalen halen
“Veldwijk is een hele bijzondere locatie, ook door de ligging aan de rand van de stad. Iedere bewoner heeft een eigen unit met een groenstrook. Ze kunnen vaak weinig prikkels verdragen en niet meer aarden in de drukte van de maatschappij. Deelname aan het sociale leven is maar beperkt mogelijk. De gemeenschappelijke woonkamer en keuken bevinden zich in een boerderij. De bewoners hebben vaak een verstandelijke beperking in combinatie met een psychiatrische aandoening en/of verslaving. Je ziet hoe fijn bewoners het vinden om zoveel ruimte om zich heen te hebben. Ook doet het bewoners goed als je bij hen op bezoek komt. Mijn favoriete bezigheid, in de avonduren, is verhalen halen bij bewoners. Overdag zijn er verschillende soorten dagbesteding, van fietsen maken tot bijvoorbeeld onze twee hangbuikzwijntjes verzorgen.”

Kleine, simpele dingen
“Bij het Leger des Heils heb je heel veel mogelijkheden. Alleen dat al geeft mij het gevoel dat ik mensen beter kan helpen. Zo kunnen we eenzame bewoners koppelen aan maatjes. En als het een bewoner teveel wordt, dan wordt er een rustige plek gezocht, voor een tijdje. Het lijken maar simpele dingen, maar bewoners worden er blij en stabiel van. Dit wordt in de zorg echt onderschat en het kan ook niet overal. Maar wel bij het Leger des Heils. En daarom ben ik blij dat ik hier mag werken.”

>> Meer informatie over de Heem
>> Bekijk hier de vacatures