Uit huis getrapt
‘Het ging zes jaar geleden fout toen ik in Utrecht woonde. Er kwamen heel veel mensen bij me op bezoek, dag en nacht. Ik kende ze niet allemaal. We gebruikten veel drugs en dat werd bekend in de straat. Er kwamen allerlei processen en ik werd mijn huis uit getrapt. Zo ben ik in Leidsche Maan gekomen. Het bevalt me goed, de bewoners zijn vrienden en vriendinnen. Ik gebruik coca en een beetje bruin. Dat vind ik niet gevaarlijk want het is plantaardig, net als tabak. Ik wil er ook niet vanaf, het is veel te lekker, ha ha. Maar ik gebruik heel weinig hoor, want ik ben een armoedzaaier. Het is een schande. Hier wil ik blijven tot mijn 80ste. Zelfstandig wonen gaat niet meer, ik loop heel slecht doordat ik een ongeluk heb gehad. En zo’n mooi huisje als in de binnenstad krijg ik toch nooit weer.

Chillen 
Domus Leidsche Maan - AnkDe eerste tijd in Leidsche Maan tekende ik weer na lange tijd. Maar de activiteiten zijn ondertussen uitgebreid. Ik ga regelmatig samen met mijn werkcoach sporten. Daardoor heb ik nu alleen nog een stok nodig bij het lopen en geen rollator meer. Omdat ik zo creatief ben, vroegen ze of ik tekenlessen wilde geven. Dat doe ik hier in Leidsche Maan, maar ook één keer per week in de 50|50 store in Utrecht. Vorig jaar heb ik zelfs met een eigen kunstexpositie meegedaan aan het Kunst & Theaterfestival van het Leger des Heils in Amsterdam. En ik schrijf muziek, wil je ’t horen? The following night, ja, heel mooi, gaat over liefdesverdriet. Ik heb veel met kunst, al zeg ik het zelf. Maar ik heb er niet altijd zin in, wil ook weleens chillen met een bakje koffie en een pofje.

Engelen
De laatste tijd denk ik veel na. Ik ben bezig met een actie om schuren te bouwen in natuurgebieden. Dat de diertjes even in de warmte kunnen. Die kou is vreselijk voor ze, daar moet iets aan gedaan worden! Ik heb de hele winter aan ze gedacht en ineens gingen mijn ogen open. Het is bijna herfst. Volgende week heb ik een telefoongesprek met Staatsbosbeheer. Ik heb veel contact met de engelen, we zijn van plan om de dood te overwinnen. De laatste twintig jaar werd ik steeds banger voor de dood. Engelen kunnen beter genezen dan de dokters en ze kunnen ook verjongen. Maar ze moeten het wel op tijd doen. Ik wil écht niet dood!’

>> Meer informatie over Domus Leidsche Maan
>> Bekijk hier de vacatures