Jobcoach Jop: “Sommige bewoners gaan de deur uit voor dagbesteding, maar een heel aantal niet. Om te zorgen dat mensen niet blijven hangen in hetzelfde cirkeltje zoeken we voor hen laagdrempelige activiteiten. Zo wordt er elke dag papier geprikt in de buurt en twee keer per week kan er geschilderd worden. Nu willen we het binnenplein opvrolijken. Er gebeurt hier wel eens wat. Als er meer kleur is, doet dat ook iets positiefs met mensen. Kleur brengt vrolijkheid en sfeer en we kunnen het samen doen.”   Op de binnenplaats schuift ondertussen het Green Team van De Hoek aan, bewoners Humphrey en Asha. Jop: “Humphrey is mijn rechterhand. We hebben inmiddels samen de bakken geschilderd en de potgrond erin geschept. Bloedheet was het die dag. En binnenkort gaan we ook de picknickbank schuren en lakken.” Humphrey: “Ik houd ervan om van alles te doen: ik houd van koken, klussen en lassen. Mijn vader had zijn eigen lasbedrijf. Wat voor planten er komen? Dat maakt me niet uit. Als het maar een beetje vrolijk wordt.”
DSC_0152

In de plantenbak voor het raam van Asha prijkt al een grote tomatenplant. Asha: “Ze zijn echt lekker door de sla en gewoon tussendoor.” Jop: “Die tomaten van jou groeien echt als kool. De groep heeft er zelfs mee gekookt.”
Asha heeft wel ideeën over wat er in de plantenbakken moet komen. “Van mij hoeft het geen moestuin te worden. Er mogen mooi bloemen komen in de bakken. Ik houd van mooie gekleurde planten en van kleine rozen in allerlei kleuren.”

Oproep
Ben jij een hobby-tuinier met een overvloed aan plantjes, heb je misschien een tuindersbedrijf dat wat mooie planten aan ons wil doneren of kun je als bollenkweker bollen missen? Neem dan contact op met De Hoek. Je kunt mailen naar onze jobcoach Jop: jop.stofsel@legerdesheils.nl Alvast bedankt!  

Over Domus De Hoek Op De Hoek wonen 26 mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een alcohol-/harddrugsverslaving en/of psychiatrische problemen. Voor allemaal geldt dat zij jarenlange hulpverlening achter de rug hebben. Meer weten over De Hoek?