Wereld Alzheimerdag 2017

27-09-2017

Donderdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. In deze week is er extra aandacht besteed aan Alzheimer. In het kader hiervan bezocht wethouder Koops van gemeente Stichtse Vecht de ‘dagactiviteiten Amandelhof’. Deze dagactiviteiten bieden ontmoeting en dagopvang voor mensen met geheugenproblemen/dementie.

Onder het genot van een kopje koffie en appeltaart ging de wethouder in gesprek met de bezoekers van de Amandelhof. Een van deze bezoekers vertelde dat zijn bezoeken aan de Amandelhof hem helpen om rustiger te worden in zijn hoofd. Zo heeft hij minder last van de onrust die voortkomt uit zijn geheugenproblemen. Ook vindt hij het erg prettig contact te hebben met lot- en leeftijdsgenoten. Een deelnemer van Dementalent vertelde ook aan de wethouder dat hij met veel plezier klusjes doet bij de Merenhoef. Dit is een project waarbij er vrijwilligerswerk op maat wordt gezocht voor mensen met geheugenproblemen/dementie.

Informatie: De Amandelhof is actief betrokken bij de ontwikkeling van Dementalent. De ‘dagactiviteiten Amandelhof’ is gevestigd bij Merenhoef in Maarssen-dorp. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen naar amandelhof@legerdesheils.nl of 0346-587409