Unieke hulp voor Utrechters met financiële problemen

18-04-2017

Legers des Heils en SchuldHulpMaatje Utrecht slaan handen ineen voor hulp bij schulden  

Vanaf dit voorjaar zijn in 6 Utrechtse wijken inloopspreekuren gestart  voor mensen met financiële problemen en vragen. De hulp is erg laagdrempelig en daardoor komen nijpende situaties snel in beeld. Zo wordt vaak erger voorkomen. Er wordt gewerkt met professionele vrijwilligers en maatjes voor langdurige problemen. Daardoor kan er ook ruime aandacht en tijd zijn voor de persoonlijke omstandigheden. Want juist voor mensen met schulden speelt er vaak meer dan de schuld alleen.  

Inloopspreekuren
Een groeiend aantal Utrechtse gezinnen heeft te maken met problematische schulden. Daarom maken SchuldHulpMaatje Utrecht en het Leger des Heils Midden Nederland samen een laagdrempelige toegang tot hulp bij financiële problemen mogelijk. Tijdens inloopspreekuren kunnen mensen terecht voor een enkel of eerste gesprek. Als er meer hulp nodig is, bieden goed opgeleide maatjes een helpende hand voor een langere periode. Bij complexe situaties wordt de hulp ingeroepen van het Buurtteam. Andersom kan het Buurtteam ook vragen om koppeling met een maatje, wanneer iemand ook de informele zorg en aandacht kan gebruiken.  

Begeleiding door professionals
Omdat gewerkt wordt met vrijwilligers, is er tijd om een vertrouwde relatie op te bouwen. Mensen met financiële problemen hebben vaak niet alleen hulp op professioneel niveau nodig, maar ook begeleiding met hun persoonlijke omstandigheden. De maatjes worden begeleid door professionals van SchuldHulpMaatje en het Leger des Heils. Meer informatie over maatje worden is te vinden op de website www.schuldhulpmaatje.nl of www.schuldhulpmaatjeutrecht.nl