Studenten en Tweede Kamerlid duiken in Nederlands moeilijkste verpleegzorg

09-03-2018

Maandag 12 maart 2018 brengen vijfendertig tweedejaars verzorgenden en derdejaars verpleegkundigen van het Hoornbeeck College een bezoek aan Expertisecentrum De Blinkert van het Leger des Heils in Baarn. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) neemt ook deel aan dit bezoek. De studenten krijgen een rondleiding en worden door verschillende casuïstiek meegenomen in de specialistische zorg die de Blinkert biedt.  

We willen de studenten kennis laten maken met onze cliënten waarvan de meeste een achtergrond hebben als dakloze of komen uit een nare thuissituatie. Door hun alcohol- en of drugsverslaving ontstaan er, op vroegere leeftijd (50 / 60 jaar) problemen op lichamelijk gebied.  De zorg is dusdanig complex dat De Blinkert het enige Expertisecentrum is in Nederland die deze zorg aanbiedt. We willen studenten nu al  de gelegenheid bieden om iets te zien van wat deze complexe zorg inhoudt. Zodat ze straks, als ze afgestudeerd zijn, een goede keuze kunnen maken op de arbeidsmarkt.” Anne-Marie Zwaan – locatiemanager De Blinkert

Het bezoek aan de Blinkert is in het kader van de week van Zorg en Welzijn en is onderdeel van een bustour va het Hoornbeeck College aan negen verschillende zorgorganisaties.