Sport en zorg slaan handen ineen

19-04-2017

Voetbalvereniging CJVV wil met haar partners, Life Goals Amersfoort en zorginstellingen Kwintes, GGz Centraal, het Leger des Heils en sportieve organisatie Xportliever de handen ineen slaan om de meest kwetsbaren in Amersfoort kansen te bieden middels sport en bewegen.

Kwetsbare mensen
Dit project gaat over jonge mensen die moeite hebben om te leren goed voor zichzelf te zorgen en over mensen die al hun hele volwassen leven moeite hebben om een normaal leven ingericht te krijgen. Mensen die op straat leven of daar vandaan komen. Mensen met psychische problemen en een langdurig zorg-verleden. Het gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Wij zijn van mening dat deze mensen het ook verdienen om hun ontspanning en plezier te vinden in sport en waar mogelijk via sport een stapje vooruit te komen in het leven.

Maandag 1 mei wordt dit project op feestelijke wijze geopend.
Vanaf dan wordt er wekelijks wandelen, fitness, voetbal, en tafeltennis aangeboden.

Maatschappelijke sportcoaches
Om de deelnemers goed te kunnen begeleiden tijdens de activiteiten zijn er de afgelopen maanden 8 mensen opgeleid tot maatschappelijke sportcoaches. Collegae Marlies Otto, Tinie Hulshof en Hans van Dijk van GGz Centraal maken onderdeel uit van deze groep. Zij werken in het project nauw samen met professionals met een sportachtergrond, zodat de zorg en de sportieve kwaliteit van de activiteit geborgd is.

Stapjes vooruit
De uitvoer van de activiteiten zijn gestoeld op een doorontwikkelde interventie van Stichting Life Goals. Dit houdt in dat de deelnemers door middel van sporten gestimuleerd worden om stapjes vooruit te maken. Niet alleen op het gebied van sporten/bewegen, maar ook sociaal gezien. Dit gebeurt d.m.v. life goals sessies en een monitoringssysteem waarmee de ontwikkeling van de deelnemers bijgehouden kan worden door de maatschappelijke sportcoaches.

Carolien Daniëls, stichting life goals

Klik hier voor meer informatie.