Open avond gezinshuisouders

19-09-2017

Donderdag 21 september is er een open avond voor gezinshuisouders van 19:30 tot 21:30.

Wil jij graag iets betekenen voor kinderen die in de knel zitten? Kinderen voor wie het leven (even) niet meezit en die hulp nodig hebben van stabiele en betrouwbare volwassenen? Heb je vanuit je opleiding of de praktijk deskundige kennis hierover? Misschien is een baan als gezinshuisouder dan iets voor jou. Op donderdag 21 september houden Het Leger des Heils midden Nederland (Jeugd- en opvoedhulp in de regio Utrecht) en Gezinshuis.com (aanbieder franchise - voor gezinshuisouders) een informatieavond voor geïnteresseerden.

Gezinsouder die veilige omgeving wil bieden

Het Leger des Heils MN wil kinderen die niet thuis kunnen wonen een veilige en stabiele omgeving bieden in een gezin. Het liefst doen we dit in een gewone omgeving (in de wijk / buurt / stad), zo dicht mogelijk bij alles wat vertrouwd is voor de kinderen. Soms kunnen kinderen door hun gedragsproblemen niet terecht in een pleeggezin. Voor deze kinderen zoekt het Leger des Heils dan ook gezinshuisouders. Dat zijn mensen met een deskundige achtergrond die met eigen gezin de zorg voor één tot vier kinderen op zich willen nemen. Gezinshuisouders vangen kinderen met pittig gedrag op in hun eigen huis. Dit doen zij 24-uur per dag, 7 dagen in week.

Gezinshuisouders komen daarnaast  in dienst van het Leger des Heils en hebben dus een betaalde baan (naast de verzorgingskosten) of ze kunnen samenwerken met ons volgens de franchise formule van Gezinshuis.com. Ze krijgen in ieder geval in beide situaties deskundige ondersteuning van een multi - disciplinair team bij de zorg voor deze kinderen vanuit het Leger des Heils.

Gezinsouder worden in regio Utrecht?

Gezinshuisouder kun je niet zomaar worden. Je moet ruimte in huis en in je hart hebben. Daarnaast moet je een pedagogische / didactische opleiding hebben afgerond of bijzondere opvoedervaring hebben. Dit is nodig omdat het gaat om kinderen met diverse trauma’s, hechtings- en daarbij soms ingewikkelde systeemproblematiek. Deze kinderen zijn daardoor niet plaatsbaar in een gewoon pleeggezin.

Informatieavond op donderdag 21 september 2017

Ben je geïnteresseerd of wil je weten wat je als gezinsouder kunt betekenen? Kom dan langs op de informatieavond. Die wordt gehouden op donderdag 21 september aan de Pr. Margrietstraat 22, 3554 GE te Utrecht.