Leger des Heils opent Laagdrempelige 24-uursopvang aan de Oudwijkerveldstraat in Utrecht

16-05-2019

Wethouder van Ooijen (portefeuille zorg, welzijn en sport) heeft vandaag in Utrecht het nieuwe pand van de Laagdrempelige 24-uursopvang aan de Oudwijkerveldstraat 120 in Utrecht officieel geopend. Bij de openingshandeling werd hij bijgestaan door bewoonster Evelien. Na afbraak en nieuwbouw is de Laagdrempelige 24-uursopvang, die tijdelijk gevestigd werd aan de Maliebaan, terugverhuist naar de Oudwijkerveldstraat 120. Dit werd gevierd met deelnemers, relaties en buurtbewoners. 

Jan Jans, algemeen directeur Leger des Heils Midden-Nederland: ‘De Laagdrempelige 24-uursopvang is een onmisbare schakel in de keten. Al 60 jaren zet de Laagdrempelige opvang aan de Oudwijkerveldstraat, zich actief in voor deze deelnemers en werken wij aan herstel en activering. In dit nieuwe pand, waar deelnemers een eigen studio hebben, kunnen zij zich maximaal inzetten om te werken aan herstel.’ 

Voorafgaand aan de officiële opening nam Jeroen Mouthaan, ervaringsdeskundige en oud-bewoner van de Laagdrempelige opvang, de aanwezigen mee in de wereld van dakloosheid en herstel. Na het officiële openingsmoment kregen genodigden een rondleiding door het pand van medewerkers en bewoners. De brassband van het Leger des Heils verzorgde de muziek en 50|50 food catering, het werkleerbedrijf van het Leger des Heils, zorgde voor een hapje en drankje.  

Laagdrempelige 24-uursopvang                                                           
De Laagdrempelige 24-uursopvang vangt volwassenen op die uit een situatie van dakloosheid komen. Zij krijgen een eigen studio en basisbenodigdheden. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedereen heeft een persoonlijk begeleider en daarnaast is er een werkcoach, trajectmanager en financieel specialist aanwezig. Het uiteindelijk doel van de Laagdrempelige 24-uursopvang is toewerken naar zelfstandig wonen. 

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils Midden Nederland is onderdeel van stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Leger des Heils Midden-Nederland richt zich op mensen die kampen met complexe en langdurige problemen op meerdere gebieden in hun leven, waaronder verslaving, schulden en psychiatrische problematiek. Het Leger des Heils biedt ambulante begeleiding, maatschappelijke opvang, verzorging & verpleging en jeugdzorg. Het Leger des Heils Midden-Nederland heeft een uniek samenhangend aanbod, en is er voor jong tot oud. In 2018 kon het Leger des Heils Midden-Nederland hulp en/of begeleiding bieden aan 2.167 hulpvragers dankzij de inzet van 758 betaalde medewerkers en 350 vrijwilligers.