‘Ik heb weer een leven’

13-12-2017

Het Leger des Heils biedt arbeidsmatige activering. Bij 50|50 kunnen mensen laagdrempelig instromen: al vanaf vier uur per week. Het doel is via een maatwerktraject te komen tot uitstroom richting betaald werk.  

‘Iedereen die wil werken, moet dat ook kunnen’, zegt Marieke Veenhof, reïntegratiecoach bij het Leger des Heils. ‘Daarom zoeken we voor iemand een plek bij 50|50 waar hij zich veilig voelt en zich onder begeleiding van een werkbegeleider vakmatig kan gaan ontwikkelen. We proberen daarin steeds een stapje verder te gaan, maar moeten soms ook weleens een stapje terug doen.’ Clifton Ceder (45) knikt bevestigend als hij dit hoort. Hij werkt sinds een jaar in de catering bij 50|50 food en is eigenlijk toe aan een volgende stap op het gebied van werk. Maar omdat hij op het punt staat te verhuizen naar een eigen woning, wordt die volgende stap in overleg met Marieke even aangehouden. En dat is maar goed ook, want het is heel wat zo’n verhuizing, vindt Clifton.    

Stap zetten is eng
Het Leger des Heils is een van de twee grotere partijen die arbeidsmatige activering aanbieden in Utrecht. Steeds meer ketenpartners, waaronder Buurtteam, weten 50|50 te vinden. Marieke: ‘Er is heel veel behoefte aan dagbesteding voor mensen die nog niet toe zijn aan vrijwilligerswerk, betaald werk of een opleiding. Onze reikwijdte wordt steeds groter. Mensen kunnen bij ons op een heel laag niveau instappen. Dat is nodig, want het is een hele stap om weer aan de slag te gaan.’ Sommige mensen hebben alleen een duwtje nodig en stromen snel door naar betaald werk, maar voor anderen ligt het anders. Dat laatste gold ook voor Clifton. Vijftien jaar geleden werd hij uit huis gezet. In die tijd werkte hij doordeweeks in de horeca, en ging hij in het weekend uit waarbij hij zich te goed deed aan drugs en alcohol. Toen was hij al verslaafd, maar dat kwartje viel destijds niet. Een periode van dakloosheid, verblijf in opvangtehuizen en uiteindelijk een opname in een verslavingskliniek volgde. Toen een medewerker van Victas hem in die periode voorstelde eens iets te gaan doen, was hij meteen enthousiast. ‘Zelf speelde ik ook wel met het idee, maar de stap zetten vond ik eng. Ik kende 50|50 food nog uit het verleden. Omdat ik een koksopleiding heb gedaan, wilde ik daar graag aan de slag. Het leek me wel leuk om te beginnen met drie dagen per week. Gelukkig hebben ze me dat uit m’n hoofd gepraat. Ik leg de lat gauw te hoog voor mezelf, maak te grote stappen in mijn hoofd.’  

Trots zijn op jezelf
De ervaring leert dat kleine stapjes soms meer kans van slagen geven. Marieke: ‘Zet je een grote stap en gaat dat mis dan is de teleurstelling groter. Je moet trots kunnen zijn op jezelf, alleen dan houd je het vol. Daarin proberen we zo flexibel mogelijk te zijn.’ Clifton vindt het weleens te flexibel om niet te zeggen meegaand: ‘Als je verder wilt komen, moet je je best doen.’ Marieke legt uit dat het kan zijn dat het een tijdje niet goed gaat met iemand. ‘Dat het niet lukt op het werk te komen. Dat mag ook. Het is geen betaald werk*, het is om te oefenen en te leren.’ Ze ziet wel dat het voor teamspeler Clifton lastig kan zijn als mensen er niet zijn, de lunch moet wel klaar natuurlijk. Vandaar dat er goed wordt gekeken naar de stabiliteit van mensen in de teams. Die moet in balans zijn.  

Weg met die krokodil
Clifton geniet ondertussen met volle teugen van zijn werk. Hij zou wel altijd bij 50|50 willen blijven, maar ziet ook wel in dat hij op termijn plaats moet maken voor een nieuwe kandidaat. Een dagbesteding hebben, betekent veel voor hem. ‘Ik heb weer een leven, geld op mijn rekening, een agenda waarin ik mijn afspraken bijhoud en als ik thuiskom van mijn werk ben ik moe. Heerlijk!’ Hij gunt iedereen die ervaring. ‘Je kunt nog zo clean zijn, maar als je je gaat vervelen, heb je die krokodil in no time weer zo dichtbij dat hij je hapt. En dan ben je gewoon de pineut. Je hebt invulling in je leven nodig, al is het maar een paar uurtjes!’ Zelf werkt hij inmiddels drie, soms vier dagen per week van 9 tot 2 in de catering. Een klein leerpuntje is er nog wel zegt hij eerlijk. ‘Ik moet uitkijken met wat ik zeg. Soms flap ik er van alles uit, dat de soep een beetje een rare kleur heeft bijvoorbeeld. Dat is mijn leerdoel.’ Taarten maken, hamburgers bakken, koffie schenken, gastheer zijn: ze mogen hem ervoor wakker maken. Zo lang Clifton wordt ingezet op zijn interesses en kwaliteiten gedijt hij. En komt het met die soep vast ook wel goed.    

*Werken bij 50|50 is onbetaald. Vanuit de gemeente wordt een beschikking gegeven voor het activeringstraject. Omdat dit voor deelnemers belangrijk is, bestaat de mogelijkheid een bonus te krijgen van 2 euro per uur. Mits de uitkeringsinstantie dat goed vindt en er financiering voor het traject is. Voor informatie over 50|50 neem contact op via info5050@legerdesheils.nl of bel +31 (0)36 539 81 11.