Collecteweek van 27 november t/m 2 december 2017

28-11-2017

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 27 november tot en met 2 december langs de Nederlandse deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 waren dit meer dan honderdduizend mensen met ons in aanraking. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.

'Het is ontzettend belangrijk om in de eigen buurt naar elkaar om te zien. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten.' Dit stelt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. 'De deuren van veel buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en er worden wekelijks inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo dragen wij bij aan een menswaardig bestaan voor mensen die in eenzaamheid en sociale uitsluiting leven.'

Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven ontvangt het Leger geen subsidie. Er is hulp nodig, zodat dit belangrijke werk door kan blijven gaan. Onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte.